Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Laatste loodjes

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

De beursnachtkaarsweken 2016 breken aan. Het kan in één zin wat er dit jaar nog is te doen, maar ik maak er maar bulletpoints van:

  • Het vaste rondje data met deze week inkoopmanagersindices en Amerikaanse werkgelegenheidscijfers (Payroll Report) en daarna nog inflatiecijfers
  • Rentebesluiten Fed (verhoging) en ECB (uitbreiding bestaande inkoopprogramma)
  • Het Italiaanse grondwetreferendum

Stille weken, want de boeken 2016 gaan dicht en de outlooks 2017 zien het licht #duh En wie weet vinden we een eindejaarsrally in schoen of onder kerstboom, want statistisch stijgen de beurzen +1,7% in december. Ben zelf een weekje weg geweest, maar ik zie dat jullie de boel netjes hebben achtergelaten.

De AEX begint nog gewoon met een vier en een vijf, maar van EUR/USD  hebben jullie wel een centje afgetikt. Verder starten de futures weer gewoon in 2016-modus: loeiend saai. Dat geldt dan voor Europa, want de Amerikaanse indices wapperen vrolijk met de stars & stripes op hun all time highs.

 

 

 

Druk

Rare kop boven een prima interview: zoals ik het lees is Royal Dutch Shell niet van plan in 2017 het dividend te verlagen - tenzij de aandeelhoudersvergadering anders beslist - maar komt er misschien wel weer enorme kostenbesparingsmaatregelen aan, als de olieprijs zo laag blijft.

 

 

Of het impact heeft op de koers? Wellicht, maar er speelt meer in het oliewereldje. Woensdag is er een Opec-conferentie en knap iemand die dat nog allemaal kan volgen. Het laatste Bloomberg-berichtje hierover dan maar. Mij advies: volg gewoon de koers en stel daar verder geen vragen over :-)

 

 

Wat krijgen we nou?! Twee tweets verder op kom ik bij Bloomie deze nog tegen en dat ziet er iet spannender uit. Haha, waar gáát dit nou weer over?!

 

 

Weinig nieuws ook dit weekend. Ik zie ook geen groot verhaal wat er allemaal bij Heijmans speelt, maar misschien is met de aanstaande bestuurswisselling alles wel gezegd. Verder nog iets? Ja, er is één adviesje nu:

  • Unilever: naar 40 van 41,20 euro - Jefferies

De agenda is léééég. Dit is alles. Die ECB-geldhoeveelheid is aardig en de president van dit gezelschap spreekt in Brussel. Meestal komt hier niet zoveel uit, maar nu wellicht wel. Volgende week rentebesluit waarvan wordt verwacht dat er lossere regels voor het inkoopprogramma komen:

  • 10:00 EU M3 geldhoeveelheid
  • 11:00 EU consumentenvertrouwen nov -6,0
  • 15:00 speecht Mario Draghi Europees Parlement

Over ECB gesproken, hier vindt u de Tegenlicht-uitzending van gisteravond. Aardige uitleg wat de bank precies doet, maar een duidelijke conclusie ontbreekt. En sorry VPRO: ongelijkheid (meest voorkomende woord in de uitzending) hoort niet bij het ECB-mandaat:

 

 

Verder was het Black Friday weekend niet echt een succes. Eens zien wat de koersen van de Amerikaanse retailers doen vandaag:

 

 

Sluit ik af met mijn vaste tweets. Eerst de shorts. De AFM meldt Wereldhave (2x), Aperam, Arcadis, Heijmans en Boskalis Westminster:

 

 

Tot slot Lukas nog met de grafieken vanidt weekend. Succes vandaag.

 

 

 

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 28 november 2016 09:32
    Laatste loodjes?
    AEX maar denken dat het vandaag rustig zou zijn?
    Als het op lage omzet kan, goedkoop dus, gaat A'dam omlaag, leer dat nou toch 's!
    A'dam zakt, meer dan elders,tenzij andere beurzen hoger gaan, dan volgen wij hier gedeeltelijk.
    En zitten daarom op hetzelfde niveau als 20 jaar geleden....
  2. Brievenbus 28 november 2016 11:35
    Pardon?
    Dat hoef IK niet meer te doen.
    ASR Nederland werd vanochtend gedurende het eerste uur lager gezet met minder stukkies dan ik van dat bedrijf heb; dat vind ik een zwakke beurs, hoef jij niet met me eens te zijn hoor, mensen ZONDER aandelen vinden dat vaak erg sterk gedrag......:-)
    En, dat geldt dan dus ook voor al dat andere zakken in A'dam; heb je niets dan vind je het prachtig....
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links