Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Energiecontracten in de praktijk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jerry de Leeuw

Jerry de Leeuw is CEO van Entrima. Entrima verstrekt vakinhoudelijke opleidingen voor professionals in de energiemarkten, inzake markten, producten, prijsvorming en handel. Van 1995 tot 2004 was Jerry optiehandelaar (marketmaker) op de beursvloer in Amsterdam.

Meer over Jerry de Leeuw

Recente artikelen van Jerry de Leeuw

  1. jun '17 Ultrakorte contracten op energie 2
  2. jan '06 Lego, ego en Stratego 15
  3. feb '09 Gouden olie 7

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. knax63 10 oktober 2016 13:40
    Ik ken 1, 2 en 3 jaar vast energie prijs kontract en krijg soms een aanbieding van een vaste korting. Ik vermoed nu dat energie bedrijven energie inkopen en verkopen. En als ze teweinig leveren kunnen aan klanten terwijl ze wel veel ingekocht hebben kunnen ze klanten lokken met extra aanbieding. Dat was wellicht de situatie voorjaar. Ik kreeg 170 welkom bonus. Nu niet meer. Ze hopen nu dat ik lang blijf hangen. Dan is tie welkom bonus voor hun een investering om een klant te krijgen.
    Vergelijking sites die leven daarvan. Die worden per klant betaald. Dus die willen je elk jaar ergens aanmelden. Dat is hun beste Verdien model.
    De grote drie proberen klanten te lokken met vaste langere termijn afspraken. Maar die lokkertjes zijn niet interresant genoeg. Ik denk dat consument eigenlijk niet zo veel invloed op de prijs heeft. Maar wel heel veel invloed op het gebruik. En daar zit voor consument de meeste besparing.
    Ik heb met eenmalige actie mijn huis met led lampen voorzien. Dat scheelt 100kwh a 200 kwh voor de gloeilampen en halogeen maar sl lampen naar led bespaard maar 50% van weinig. Terwijl gloeilampen 85% bespaard en halogeen 75% . Dat helpt echt wel.
    De productiekosten van led lampen is goedkoper als gloeilampen en halogeen maar marketing doet zijn werk. Ze zijn 2a 3x zoduur. Daardoor zijn aanschaf kosten van lampen gedurende de gehele looptijd ongeveer met zo duur maar gebruikskosten worden sterk verlaagd. Bij led moet je wel ff goed kijken naar licht kleur en licht sterkte want dat verschil onderling wel aardig veel.
    Door zonne en wind energie aanbod zal stroom prijs niet veel en sterk stijgen. Lijkt mij.
    De gemiddelde consument is lui kwa inspanning om te besparen. Zeker omdat laatste jaren energie prijzen niet sterk stijgen. Ook al willen wind en zonne energie bedrijven dat je wel laten geloven. Zodat hun vergelijking er beter uit komt. Zonne energie is pas rendabel bij hogere stroom verbruik van 3000a4000kwh per jaar. Onder 2000kwh dan nauwelijks goedkoper.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links