Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Arcadis: buy, hold of sell?

Arcadis: buy, hold of sell?

 

Het is nog te zien in de grafieken. Op 21 april daalde Arcadis -9,7% op KW1-cijfers. Nu dreigt zelfs een nog groter debacle op KW2's op ongeveer drie keer de omzet van de laatste tijd. Zo is het aandeel bijna weer terug bij af: de gruwelbodems deze winter, toen én de beurs daalde én Arcadis echt in de problemen bleek te zijn.

De cijfers van vandaag bevestigen dat het concern sinds vorig najaar in de ban is van de wet van Murphy: alles wat fout kan gaan, gaat fout en dan zit de rest ook nog tegen. Zoiets. Ik kan niet in de hoofden van beleggers kijken die vandaag verkochten, maar ik denk vooral dat gedoe rond de outlook de koers parten speelt.

 

 

Belletje...? 

Dat het slecht gaat met het concern weet iedereen - lees álles nog even hier - en dat is ook ingeprijsd. Dat is nog tot daar aan toe, als er maar zicht is op verbetering. Arcadis geeft geen prognose voor 2016 af, vooral omdat het nog altijd zuchten, steunen en kreunen in Noord-Amerika en Brazilië is. Eerder had ze nog betere tijden beloofd.

Pijnlijk. Daar kan ik nog alinea's lang over klagen en zeuren, maar hoe nu verder? Blijkbaar crashen alle Excels van de analisten op de nieuwe Arcadis-data die ze invoeren, want ik zie alleen nog maar KBC Securities en NIBC (zeg maar het voormalige SNS Securities) met reacties. De laatste is het interessantst:

Analist Edwin de Jong zei zijn verwachtingen in navolging op de publicatie waarschijnlijk te verlagen, maar concludeerde tevens dat een groot deel van het slechte nieuws in zijn visie al in de huidige koers is erwerkt.

Wat volgens de analist het belangrijkste is, is dat het werkkapitaal in de tweede helft van het jaar gaan herstellen, evenals de winstmarges in met name de Verenigde Staten.

Het feit dat er geen nieuwe informatieverzoeken vanuit Brazilië zijn ontvangen omtrent een lopend fraudeonderzoek is volgens de analist duidelijk een positief teken.

Konijn en koplampen

Kortom, luidt misschien de bodembel vandaag, want daar komt dit betoog wel een beetje op neer. De Jongs (herhaalde) koersdoel van 14 euro duidt er echter op z'n zachtst gezegd niet op, dat NIBC denkt dat de koers als een TGV de rechterbovenhoek van de grafiek gaat opzoeken. Ik hoor echter ook een ander geluid.

Ik zit met een analist die ik zeer respecteer te chatten - op voorwaarde anonimiteit - en die is minder positief. Ik weet niet of hij positie of belang heeft. Hij valt erg over het wegvallen van die zeg maar betere-tijden-outlook uit KW1 en vreest dat het management geen zicht heeft op wat er allemaal gebeurt:

Een bedrijf waar management al vijf kwartalen op rij kijkt als een konijn in de koplampen van een vrachtwagen, dat is niet echt geruststellend om die aandelen te kopen.

Kortom, verschillende geluiden. Daarmee lijkt Arcadis typisch zo'n bloempje langs de rand van het ravijn. Plukken of niet? Dat is meer gokken dan beleggen of handelen. Hieronder de data van KBC Securities van vanochtend, die is bijgewerkt. Arcadis is niet duur, maar de historie leert dat goedkoop nog goedkoper kan.

 

 

Bodempatroon?

Technisch dan? Steun op 11,41 euro zie ik ook nog wel, dat is de bodem van februari en ook min of meer die uit 2011. Gelet op omzet kán Arcadis dit jaar een groot bodempatroon neerzetten. Vraag echter uw plaatselijke of favoriete technisch analist hoe krom zijn liniaal van Arcadis trekt, want dat is niet mijn vak of tak van sport.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 juli 2016 15:48
    werkkapitaal weer omhoog bij Arcadis
    slecht teken ??? bedrijven betalen veel later en of helemaal niet meer ????
    hetzelfde verhaal toen als bij Imtech
    ik blijf van Arcadis af (ook niet vergeten de goodwill bij Arcadis is ook erg hoog verliezen niet genomen maar naar goodwill overgeheveld erg vreemde boekhouders daar ??
  2. [verwijderd] 27 juli 2016 16:03
    quote:

    baarsgja schreef op 27 juli 2016 15:48:

    werkkapitaal weer omhoog bij Arcadis
    slecht teken ??? bedrijven betalen veel later en of helemaal niet meer ????
    hetzelfde verhaal toen als bij Imtech
    ik blijf van Arcadis af (ook niet vergeten de goodwill bij Arcadis is ook erg hoog verliezen niet genomen maar naar goodwill overgeheveld erg vreemde boekhouders daar ??
    Waarom maak jij je zo druk om Arcadis als je er niet inzit of in wilt?
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links