Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mus have

Ik verbaas me steeds weer over de schijnheiligheid van de media. Over een geliquideerde mus die bijna een recordpoging op Domino Day verknalt maakt iedereen zich druk en worden hele volksstammen gemobiliseerd.

Als diezelfde journalist een egel doodrijdt in het verkeer heeft niemand het er over, ook de gruwelijkheden niet die slachtvarkens, kippen en ander vee wordt aangedaan, zoals zaterdag NRC Handelsblad uitvoerig beschreef en liet zien.

Als een jonge man of vrouw sterft aan een slepende ziekte en een jong gezin achterlaat, kijkt niemand daar van op. Zo maalt ook niemand over de berovingen op straat van bejaarden, tenzij daarbij een hondje aan het hek wordt opgehangen.

Voordat u denkt dat ik helemaal niet van dieren houd, vlucht ik maar gauw naar mijn grafieken en gelijk ook maar naar het buitenland.

Intel en Cisco
Vandaag wil ik het met u hebben over mijn Amerikaanse posities: om te beginnen Cisco. Ik zie dit fonds als mijn nieuwe Intel, waarin ik een leuk ritje achter de rug heb. Meerdere grote Amerikaanse brokers geloven in het herleven van internet. Hoezo herleven? Google was toch ook internet? Dit aandeel leefde er aardig op los.

Goed, Cisco dus. Het leuke is dat de grafiek er net zo bij ligt als die van Intel een paar weken geleden. Nu moet ik eigenlijk wachten en pas op de steunlijn kopen, maar dit laat ik over aan anderen. Ik koop nu al aandelen en calls, CFD's is ook een idee. Natuurlijk hanteer ik een stoploss: onder 16 dollar ben ik weg.

Altana en Merck
Een ander fonds dat ik technisch interessant vind is het Altana. Deze farmaceut kreeg gisteren even een tik te verwerken, maar heeft voldoende opwaarts potentieel. Ik heb zelf de Duitse aandelen van dit bedrijf.

Merck is een concullega en begint ook weer op te veren na de grote val eerder dit jaar.

Sandisk
Een mooie verkoopkandidaat voor een pair trade is Sandisk, ik heb dit aandeel al enige tijd in de smiezen. De Relatieve Sterkte Indicator (RSI) tekende lagere toppen aan, terwijl de koers aan de bovenkant van de handelszone fluctueerde.

Gisteren daalde Sandisk 7%, maar échte steun is er pas op veel lagere niveaus. Wellicht moet u als u nog niet short zit even wachten op herstel.

Dom, dom, dom
Dan nog even over die domme Van Dongen: op mijn verhaal over de files door invoer van 80 km kreeg ik veel bijval. Als ik even door redeneer kan de overheid de maximumsnelheid in het hele land vrijgeven om van de files af te komen. Die paar keer per jaar dat iemand in de spits harder kan rijden dan 100 km per uur zijn sowieso op één hand te tellen.

Andere reacties kreeg ik op Gillette. Ik keek naar de grafiek en vergat de fundamenten ... Ja, het fonds is overgenomen door Procter & Gamble en dit droeg bij aan de koersstijging. De goede kijker had ook gezien dat de data maar tot eind oktober liep. Kortom, dit is héél dom Van Dongen! Excuses, ik was er niet bij, want mijn moeder is ernstig ziek.

Als goedmakertje pak ik daarom even de grafiek er bij van Procter & Gamble. Het fonds werkt een beetje aan zijn top.

Uitsmijter
Als uitsmijter heb ik CSM. Fundamenteel is de situatie verbeterd. Vandaag maakte ze bekend haar schuld verder te reduceren. Een positief verhaal, maar de markt hoopte dat ze haar cash actiever inzette, bijvoorbeeld een overname, of inkoop eigen aandelen. Technisch is CSM zeker nog geen koop. Pas op 18,50 euro overweeg ik in te stappen.

Tot slot nog even over die dooie mus: ik kan met niet identificeren met dit beestje, maar voor goede doelen ben ik altijd te vinden. Een mooi initiatief dat ik steun is de boekenveiling van de helaas veel te vroeg overleden technisch analist Frank Vlug. Het is de manier om alsnog een exemplaar van Andre Kostolany (mijn favoriet) te kopen.

U moet dan wel over mijn bod ban 50 euro heen. Het geld gaat naar een goed doel.


Klik hier voor Frank van Dongens IEX.nl Lage Landenportefeuille (+6,59%)

Klik hier voor Frank en Ronald van Dongens IEX.nl Trading Twins Portefeuille (-1,19%)

Klik hier om te reageren en te discussiëren

Frank van Dongen is het pseudoniem van de bekende Amsterdamse handelaar Cees Smit. Hij is algemeen directeur van de hedendaagse vennootschap Today’s Beheer bv. Van Dongen schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today’s Beheer is een actieve vermogensbeheerder en is als vergunninghouder geregistreerd bij de AFM en staat als deelnemende instelling ingeschreven bij het DSI. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links