Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX Dageraad: Waardeloos

Dat ging gisteren niet helemaal goed daar in de VS. Een combinatie van tegenvallende industriële productie, hernieuwde angst voor inflatie en waarschuwende woorden van Wal-Mart vormde de cocktail die een stevige neerwaartse correctie tot gevolg hadden.

Dat de grootstgrutter de schuld van tegenvallende verkopen direct bij de hogere benzineprijzen neerlegde, was de reden waarom de uitspraken van 's werelds grootste discounter zo'n negatieve impact hadden.

Wat olie betreft drukken vandaag beurzen en markten hun duimen voor het cijfer van de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden, dat om 16:30 uur bekend wordt gemaakt. Tot die tijd gaat het Damrak eerst nog een opening tegemoet die er niet al te goed uitziet.

Opening en cijfers
Vanaf het Amsterdamse slot daalden de Amerikaanse beurzen met (meer dan) een 0,5%, waarmee de indicatie voor de opening van de AEX gisteren om 22:00 uur ook 0,5% lager was. Waarschijnlijk is de schade minder erg, met dank aan de euro en de cijfers die Hewlett-Packard en Applied Materials nabeurs Amerika publiceerden.

De euro verzwakte in de Aziatische handel, terwijl de twee bedrijven beter dan verwachte cijfers rapporteerden. Hewlett-Packard steeg meer dan 7% en Amat ruim 3% in de nabeurshandel. Vandaag staan er weer bedrijfsresultaten op het programma, maar het vuurwerk komt van over de grens:

  • Boskalis,
  • Blydenstein-Willink,
  • TIE,
  • Eureko,
  • Adecco,
  • Nestlé.

    Bedrijfsnieuws en macro's
  • Royal Dutch Shell ondervindt tegenwind in een Amerikaanse class action rechtszaak, die samenhangt met het debacle van de olievoorraden. Een federale rechter heeft het groene licht gegeven voor de rechtszaak, aangezien aandeelhouders voldoende hadden aangetoond dat er redenen waren hiervoor. RDS gaat in hoger beroep.

  • Eindelijk is er weer nieuws over de overnamestrijd rond Banca Antonveneta. La Repubblica meldt dat Banca Popolare Italiana er over denkt haar aandeel aan ABN Amro te verkopen, maar dat - let op- de prijs van 26,50 euro te laag is! Italiaanse humor? Zelf bood ze 24,50 euro… Het doet de koers van ABN Amro vandaag in elk geval geen goed.

  • Crucell is weer terug van vakantie zo te zien - en goed uitgerust - want de onderneming heeft weer eens een persberichtenoffensief ingezet. Gisteren was er een Per.C6-je, nu meldt de biotech dat ze een pact heeft gesloten met de Amerikaanse marine om het Advac Vacine te testen. Zorg dat je er bij bent…?!

    Tot slot de macrocijfers: behalve de al genoemde olievoorraden om 16:30 uur is het wachten eigenlijk op de Amerikaanse producentenprijzen om 14:30 uur.


    Slotstanden AEX-fondsen VS

    Nieuws & agenda
  • IEX.nl Vandaag in de kranten
  • IEX.nl Agenda
  • Lukas Daalder - Vooruitblik: Hamerstukken
  • Klik hier om te reageren en te discussiëren

    De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. Zij nemen geen enkele positie in. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op redactie@iex.nl.

  • De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

    Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     

    Auteur: Redactie IEX

    Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

    Meer over Redactie IEX

    Recente artikelen van Redactie IEX

    1. 01 mei Op deze dagen is de beurs gesloten in 2024
    2. 29 apr Koers Philips explodeert na bereikte schikking
    3. 26 apr David Knibbe (CEO NN Group) en Ester Barendregt (hoofdeconoom Rabobank) op IEX Beleggersdag

    Gerelateerd

    Reacties

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

    Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

    Gesponsorde links