Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goud verliest glans II

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

  1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
  2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
  3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Reacties

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Twijfels 1 augustus 2015 00:11
    quote:

    ch@rter schreef op 31 juli 2015 23:41:

    [...]

    Dit is jouw eigen tekst!

    Toch wel. Ik heb goud op mijn bank waarvan elke keer als ik mijn kaart ergens ter wereld in de meur stop er een paar gram afgeschaafd worden en ik $ of Euro's of wat dan ook krijg.
    En dat klopt. Het ligt dus niet bij mij in de buurt. Dan werkt het niet.
  2. Bangizwe 2 augustus 2015 09:44
    Ch@rter: Je schrijft, bij de eerste de beste renteverhoginging stappen de beleggers uit. Bij de vorige rally van 250 naar 1900 USD kon je overal rendementen vinden van 10 tot 15 %. En dat heeft de beleggers toen toch ook niet doen uitqtappen. En zie jij de rendementen op obligaties en vastgoed nog naar 10 of 15 % gaan. En veel aandelen zullen over 10 jaar niet meer bestaan. De huidige autoproducenten, energiemultinationals, producenten van massa concumentenproducten, veel technologiebedrijven..... Die zullen over 10 jaar niet meer bestaan in hun huidige vorm. Veel van die oliebedrijven hebben nog voor een jaar of 7 productie. Die Arabieren zeggen dat ze nog kunnen leveren tot 2030. Maar dat zal nog naar beneden gaan. Ze hebben nog zo goed als niets om die 90 miljoen vaten olie per dag te vervangen. Dus veel van die producten en jobs die energie intensief zijn ( inclusief het internet) zullen op zijn minst op een veel kleinere schaal gaan plaatsvinden. Veel van die jobs die vandaag een inkomen genereren zullen over een jaar of 7 al niet meer bestaan. Ze kunnen natuurlijk geld drukken, maar daarmee zal je niet ver gaan springen. Voor diegene die slim zijn, zal dat extra inkomen niet gaan komen van zaken die ze maken. Maar van dingen die al bestaan. Zoals kunst, edelmetalen.... En het voordeel van de edelmetalen is dat ze voor eeuwig blijven bestaan. En dat hun stijgingspotentieel onbeperkt is. De reden dat er zoveel negatief zijn. Is omdat ze het zelf proberen te kopen.
  3. ch@rter 2 augustus 2015 11:59
    Klopt, ik heb het over een renteverhoging, niet over rendementen, wat een wezenlijk verschil is.
    Dat kun je ook duidelijk zien aan de afbouw van de goudbeleggers, die verwachten een renteverhoging dus stappen zij veelvuldig uit om hun heil elders te zoeken.
    Het is een sneeuwbaleffect helaas, kijk maar naar de goudgrafiek toen ze de rentes gingen verlagen, toen steeg goud als een bezetene.
    Goud an sich is dood geld, en puur een kwestie van vraag en aanbod en een "veilige" haven om je geld in te parkeren als je er elders geen rente over kunt verkrijgen.
    Gr
  4. krach03 2 augustus 2015 12:29
    www.caseyresearch.com/articles/what-y...

    "" History shows that gold prices also fall leading into a rate hike and generally rise, though sometimes with a lag, after the first rate hike… Investors are apt to unload gold in anticipation of tightening monetary policies. This negative pressure is sustained until the Fed announces a rate hike, which then eases the negative sentiment towards the yellow-metal. This explains the subsequent rallies in gold that occurred shortly after the Fed announced the first rate hike in the last four tightening cycles.

    This is an important finding. Most investors assume that higher rates will hurt gold. But the data shows that rate hikes have actually been good for gold in the recent past.""
  5. ch@rter 2 augustus 2015 12:42
    Zo zie je maar weer dat eenieder er anders over denkt.
    Het stuk had ook even de grafiek moeten tonen van de intredende crisis toen ze de rente noodgedwongen verlaagde en goud omhoog schoot met de snelheid van mach03 ;)

    Voorlopig zie je een behoorlijke leegloop in goudland wat ongetwijfeld wederom van tijdelijke aard is, dus de tijd zal het leren.
    Gr

    Ps: begrijp mij niet verkeerd, want ik ben een fervent goud en zilver speculant en sta al weer een tijdje aan de zijlijn wachtend op enig herstel, de grote vraag is alleen wanneer.
  6. Dhrbelegger 6 augustus 2015 12:27
    quote:

    Twijfels schreef op 31 juli 2015 11:46:

    [...]

    Toch wel. Ik heb goud op mijn bank waarvan elke keer als ik mijn kaart ergens ter wereld in de meur stop er een paar gram afgeschaafd worden en ik $ of Euro's of wat dan ook krijg. Binnenkort zelfs mogelijk om eigen valuta (digitaal) te maken en het goud wordt dan niet meer eerst naar $ omgezet. Of direct mee te betalen. Dus absoluut geen andere papieren troep meer nodig. Van mij mogen links en recht ook best wat banken omvallen.

    p.s. het levert geen dividend, dat klopt maar je betaald ook geen 1,2% vermogensbelasting en niet zoals bij alle banken is er nog geen 8% van al jou geld aanwezig. Ik ga gewoon voor 100%.
    Dat doe ik ook:) En het werkt perfect! En koopkracht ontwaarding is veel en veel minder!
  7. Dhrbelegger 6 augustus 2015 12:31
    quote:

    ch@rter schreef op 2 augustus 2015 11:59:

    Klopt, ik heb het over een renteverhoging, niet over rendementen, wat een wezenlijk verschil is.
    Dat kun je ook duidelijk zien aan de afbouw van de goudbeleggers, die verwachten een renteverhoging dus stappen zij veelvuldig uit om hun heil elders te zoeken.
    Het is een sneeuwbaleffect helaas, kijk maar naar de goudgrafiek toen ze de rentes gingen verlagen, toen steeg goud als een bezetene.
    Goud an sich is dood geld, en puur een kwestie van vraag en aanbod en een "veilige" haven om je geld in te parkeren als je er elders geen rente over kunt verkrijgen.
    Gr

    Afgelopen jaren is bij een rente verlaging de goudprijs gewoon stabiel gebleven (zelfs gedaald).. Als je de data erbij pakt blijkt dat er nauwelijks correlatie bestaat tussen rente hoging en daling van grondstofprijzen.. Zo ook daling van rente en stijging van grondstofprijzen. Consumenten vertrouwen is een variabel die erg belangrijk is in deze case, jammer genoeg wordt dit vaak buiten beschouwing gelaten; zo ook in dit artikel.
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links