Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Melt up

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

 1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
 2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
 3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 !@#$!@! 1 juni 2015 23:18
  Dat is wel een interessante idd. Ik vraag me ook wel af waar de volgende vertrouwens-crisis vandaan zal kunnen komen. Het was niet bij me opgekomen om het vertrouwen in de CB in dit rijtje mee te nemen. Juist omdat het vertrouwen in deze "onafhankelijke" instituten juist zo groot is. Ik kon me niet bedenken dat dat ooit wel eens zou kunnen wegvallen.
  Maar CB zijn in alle 4 de grote mogendheden ( VS, EU, Japan, China) slechts een verlengstuk van de politiek geworden, die in opdracht van die politiek economische groei najaagd en daar financiële stabiliteit voor opoffert.

  Dit terwijl hun onafhankelijkheid juist die financiële stabiliteit moest waarborgen. Het is onzinnig om via geld economische groei na te jagen of via schulden. Iedere financieel econoom leert op de uni dat geld op de lange termijn geen invloed heeft op economische groei. Dat weten ze dus ook wel bij CB. Ze doen wat ze doen in opdracht van politici om in gunste te vallen bij politici voor lucratieve baantjes die onderling uitgedeeld worden.

  De ECB weet al dat het grote verliezen gaat leiden op Griekenland en er dus een serieuze mogelijkheid is, dat de europese belastingbetaler mag gaan bijstorten. Dit omdat de ECB niet de verantwoordelijkheid durft te nemen om Griekenland failliet te laten gaan. Dat is een keuze die de politiek moet maken. Net zoals ze hopen dat de politiek gaat hervormen om uit deze crisis te komen door gebruik te maken van de extra tijd die gegeven wordt door de acties van de ECB.
  Beide zijn natuurlijk ijdele hoop.
  Zo durfde ook onze eigen DNB olv de incompetente Wellink ons niet te waarschuwen voor Icesave. Hij redeneerde, als ik waarschuw kan dat een faillissement veroorzaken. Met gevolg dat er nog vele miljoenen/miljarden spaargeld die kant op gingen en de bank alsnog failliet ging.

  Ook met de QE acties doen ze aan financiële repressie. Ze straffen bezit en belonen schuld. Dit omdat de politici houders van schulden zijn, die niet willen veranderen. Maw ze doen wat ze doen voor onze staatsschulden en de politici die hier verantwoordelijk voor zijn tkv de bevolking die de werkelijke economie is en dus tkv onze gehele economie.

  Er kan idd een moment komen dat men dit gaat beseffen en het vertrouwen in de CB wegvalt, ook omdat ze simpelweg geen instrumenten meer hebben bij de volgende crisis. (alles is opgebruikt)

  Ben benieuwd.
 2. forum rang 4 taurus86 2 juni 2015 07:46
  Er is dus behoefte aan meer duiding. Want als Wellink niet waarschuwt voor Icesave en DSB, dan rijst de vraag, wie dat wel had kunnen doen of wie dit - weliswaar in een te omfloerste wijze- ook inderdaad gedaan heeft.

  De consumentbond - de consumentenprogramma´s op TV - de wetenschap (we bulken van de economen en kundigen) - het beleggingsgezelschap?

  M.a.w : Er is werk aan de winkel. De ontmaskering van de politiek en de CB´s moet gedegener en feller. Ook deze ´melanoom´ vereist onderzoek.
 3. [verwijderd] 2 juni 2015 08:09

  Ik denk dat de beurzen dusdanig gemanipuleerd kunnen worden door enkele zeer grote partijen dat het met visie, kunde en luisteren naar analisten en andere goeroes weinig te maken heeft.
  Als de jan met de Petten en vooral de Jan Lullen zich volgevreten hebben aan aandelen en maar goed hebben geluisterd naar de stromannen van de grote partijen gaan de grote spelers cashen.
  En wanneer dat is zullen die nieuwerwetse criminelen echt niet aan de grote klok hangen wanneer die zelf uitverkocht zijn.
  Maw , het is een groot casino geworden waar vals gespeeld wordt .
 4. Alexander Sassen van Elsloo 2 juni 2015 10:12
  Nee, @plof maak je geen zorgen. zeg alleen dat als er een flinke correctie komt, de CBs wel weer actie gaan ondernemen en dat de beleggers dit waarschijnlijk weer pikken en dus gaan kopen. Er komt eerst een correctie en de vraag is of deze doorzet tot crash of niet. Ik denk vaak van wel, maar kan CB actie en daaropvolgende BS reactie niet voorspellen, dus 100% short beta is niet verstandig. Dat is wat ik zeg. Dus ik zie jouw recente actie wel zitten. Vraag is of jij verwacht of correctie doorzet of dat daarna uptrend gewoon weer wordt voortgezet..
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links