Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Comedy capers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 mei 2015 08:56
    Wordt een prima dagje.
    NOG geen renteverhoging van de FED.
    China die meer gaat stimuleren om de economische groei boven de 50 te krijgen....waar Japan daar al boven zit (die helpt de kar trekken in regio Azie).
    Rentes in de EU die weer zakken nadat het de afgelopen weken "paniek" was omdat ze ineens wat omhoog gingen nadat de rentes tegen NUL waren aangelopen (gek hoor een reaktie omhoog....pfff)....maar die zakken alweer (en zijn nog steeds idioot laag (ruim onder de 1%...wat zeg ik ...alweer tegen de 0.5% aan !!!).
    NL staat leent geld tegen negatieve rente en verdient dus aan geld lenen...oftewel "we" krijgen geld toe als we geld lenen (goed voor het omlaag brengen van het begrotingstekort - alle beetje helpen nietwaar).
    En....het zonnetje schijnt vandaar alweer lekker.
    Dat alles zal de beurs(en) na een iets lagere opening (en iets lagere Amerikaanse futures nu) in de loop van de dag weer in het groen brengen.
    We staan met de AEX boven de 500 punten (alweer) en de jaartop van 510+ is niet ver weg meer....
    Er is verder ook geen alternatief dan in aandelen stappen nu de rentes LAAG zijn en weer verder omlaag (richting NUL) gaan...dusss om nog iets van rendement te maken op je geld moet je in aandelen zitten (en dat trekt de AEX ook omhoog).

    Owww...en in de poll van AJK zijn er inmiddels ook alweer meer positievelingen (hogere AEX) dan negatievelingen...en zie...de AEX futures zijn van -0.2% naar -0.09% teruggelopen...nog ffe en we moeten uitkijken dat we niet gewoon GROEN beginnen met de AEX !! :-)
    Succes vandaag....tip ...ING !!
  2. forum rang 5 theo1 21 mei 2015 10:10
    NL staat leent geld tegen negatieve rente en verdient dus aan geld lenen...oftewel "we" krijgen geld toe als we geld lenen (goed voor het omlaag brengen van het begrotingstekort - alle beetje helpen nietwaar).

    Nee, dat geld kan je veel beter aan de Grieken uitlenen, zodat die de volgende afbetaling aan het IMF weer kunnen doen. Je kan het natuurlijk ook direct aan het IMF doneren, maar dat is te gemakkelijk.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links