Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Speerpunt Arrowhead

Veel beleggers gaan het liefst op veilig als het om beleggen gaat. Veilig wil in dit verband zeggen: met de kudde mee. Kopen wat iedereen koopt, mijden wat niemand kent.

Ergens logisch, uw verstand zeg immers dat dit verstandig is en met geld, investeringen, beleggen, gaan wij nu eenmaal graag verstandig om. Toch gaat het hier in mijn ogen mis. Veel beleggers missen enorme kansen op de beurs, alleen omdat het desbetreffende aandeel hen niet bekend in de oren klinkt.

Onbekend maakt onterecht onbemind. De laatste weken staan aandelen uit een vrij specifieke hoek van de biotechsector in de schijnwerpers. Bedrijven die zich bezighouden met RNAi-verbindingen hebben flinke koersstijgingen laten zien in de donkere dagen tussen kerst en oudejaarsavond.

Graag vertel ik u over het aandeel ArrowHead Research.

Biologisch mechanisme

Wat is RNAi? RNAi staat voor RNA-interferentie. Dit is een biologisch verschijnsel dat voorkomt bij alle organismen waarvan de cellen een celkern bevatten. RNAi komt dus voor bij mensen, dieren en planten. RNAi speelt onder andere een rol bij de afweer tegen virussen.

Daarnaast wordt dit biologisch mechanisme gebruikt om de activiteit van genen te controleren. Een gen bevat erfelijk materiaal, zoals bijvoorbeeld oogkleur en vorm van het gezicht, maar ook de aanmaak van stoffen die nodig zijn voor bijvoorbeeld de hersenfunctie.

DNA is de verzameling van alle genen, met daarbij ook nog veel materiaal waarvan nog niet bekend is of dit een functie heeft. Wanneer een gen actief is wordt het stukje DNA van het gen overgeschreven naar mRNA (messenger RNA), dat werkt als een boodschapper.

Blokkade

MRNA biedt het genetisch materiaal aan voor de aanmaak van een eiwit. Het proces van de aanmaak van het eiwit, door vertaling van de genetische informatie die wordt overgebracht door mRNA, wordt translatie genoemd.

Het gehele proces, van overschrijving naar mRNA tot en met translatie, kan worden samengevat door de term genexpressie. RNAi remt genexpressie door het afbreken of blokkeren van mRNA zodat geen translatie kan plaatsvinden. Er kan dan dus geen eiwit meer worden aangemaakt.

Virussen, kunnen een celkern binnendringen en hun eigen DNA inbouwen in het al aanwezige DNA. Door translatie van dit virale DNA kan dan een eiwit worden aangemaakt dat het virus nodig heeft om zijn ziekteverwekkende werk te doen. Blokkade van de aanmaak van zo een eiwit blokkeert dus uiteindelijk de werking van het virus. 

Onontgonnen gebied

In 2006 kregen de Amerikanen Andrew Fire en Craig Mello de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde voor hun werk aan RNA-interferentie. Hun kennis wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt door wetenschappers om RNAi als techniek in het lab in te zetten.

De techniek is enorm innovatief en RNAi wordt in de biotechwereld veelal nog als onontgonnen terrein gezien. Door een specifiek RNA-molecuul in een cel in te brengen, kunnen onderzoekers tegenwoordig heel precies de expressie van een bepaald gen uitschakelen.

Dit molecuul wordt in de cel geplaatst door middel van een soort aflevervoertuig. En ArrowHead heeft zijn eigen afleveringvoertuig gecreëerd: DPC (Dynamic Polyconjugates). DPC gedraagt zich als een virus, in die zin dat het hetzelfde systeem gebruikt om een celkern binnen te dringen en het genetisch materiaal te bewerken.

Hiermee onderscheidt dit biotechnologisch bedrijf zich van andere ontwikkelaars en hun systemen.

De grafiek

Ik vind het belangrijk om te begrijpen waar ik in handel en waar ik mijn geld in investeer, alvorens ik tot aankoop over ga. Het fundamentele verhaal bij ArrowHead oogt goed en het bedrijf is een van de pioniers in het RNAi-veld. Ook de grafiek oogt interessant.

Hieronder ziet u de weekgrafiek. Ongetwijfeld valt u de abrupte daling in oktober van vorig jaar op. Vanaf dat punt heb ik het aandeel op mijn radar. Bij sterk afgestrafte fondsen treedt veel overdrijving op en juist bij deze aandelen kan een mooie slag worden geslagen als de onderwaardering wordt herkend.

Weekgrafiek ArrowHead

Klik op de grafiek voor een grote versie

 

De daggrafiek hieronder ziet er al een stuk fraaier uit. Het aandeel zit flink in de lift en heeft een mooie stijging doorgemaakt de laatste twee weken. Het momentum loopt op en er is weer sprake van een stijgende trend.

Daggrafiek ArrowHead

Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Kortom, Arrowhead heeft een aantal fantastische resultaten laten zien bij de laatste onderzoeken. Het fundamentele plaatje ziet er goed uit en nu ook het momentum daar is, lijkt ArrowHead Research mij een mooie belegging.

Een verdubbeling van de huidige marktwaarde van 400 miljoen dollar is een reële mogelijkheid.

Duijvestijn heeft positie in ArrowHead Research.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

 1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
 2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
 3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. Selwyn D. 7 januari 2015 19:19
  quote:

  robyol schreef op 6 januari 2015 09:29:


  Aan de andere kant, is het bedrijf een mooie overname kandidaat, zie de geruchten al eind december waarbij het gerucht al ging dat Gilead interesse had in Arrowhead

  Ja, de geruchten van GILD hebben het aandeel de hoogte in geslingerd. Uiteindelijk moet er wel veel meer duidelijkheid uit de onderzoeken naar voren komen, voordat het tot een overname komt lijkt me. Ik zie het de komende maanden in ieder geval nog niet gebeuren.
 2. forum rang 4 harrysnel 12 januari 2015 15:34
  " Kortom, Arrowhead heeft een aantal fantastische resultaten laten zien bij de laatste onderzoeken. Het fundamentele plaatje ziet er goed uit en nu ook het momentum daar is, lijkt ArrowHead Research mij een mooie belegging...."

  De daling die U nogal "overdreven" vond kwam doordat Arrowhead had gehint op minimaal 1 log reductie, uiteindelijk bleek dat slechts 0,3 log te zijn....(gaat over hepB virus in bloed). Dat was aanleiding voor de daling in oktober.

  Om toch effectief middel te bieden moet dosering omhoog. Vandaag doet FDA uitspraak over dosering:
  finance.yahoo.com/news/fda-asks-arrow...

  .... daar gaat het speerpunt Arrowhead de grond in.

  Welgemeend advies: blijf weg uit de biotech als je geen ervaring hebt in deze sector. Onbekend maakt onbemind schreef U maar....dat slaat op uzelf. Het fonds is helemaal niet onbekend in VS. Al deze beleggers weten er iig meer vanaf dan een beginnend technisch analist uit Nederland. Technische analyse is sowieso niet geschikt voor biotech met alle binaire events die koersen bepalen. Beschouw ook een eventueel succes als puur geluk en koppel het niet aan eigen kwaliteiten. Biotech is veel te moeilijk. Succes!

10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: biotechnologie

Arrowhead Pharmaceuticals

67,500 03 dec
+67,500 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links