Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Corio-overname: prima deal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marian Hogeslag

Marian Hogeslag is directeur van DoubleDividend Management, een beheerder van beleggingsinstellingen en aanbieder van verantwoord vermogensbeheer. Met haar activiteiten wil DoubleDividend Management een brug slaan tussen financieel en maatschappelijk rendement. Marian Hogeslag is portefeuillemanager van het vastgoedaandelenfo...

Meer over Marian Hogeslag

Recente artikelen van Marian Hogeslag

  1. sep '14 Het effect van trends op uw portefeuille
  2. sep '13 Beleggers zijn te emotioneel 1

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Kwast 12 augustus 2014 14:54
    Mevrouw Hogeslag, wat denkt u overigens van de mening van de heer Eddy Schekman in CashCow?
    Ik citeer:
    "Het Franse Klépierre wil Corio overnemen voor 7 miljard euro, wat neerkomt op iets meer dan 41 euro per aandeel. Ook de schulden worden overgenomen. Het gaat niet om een contant bod, maar beleggers krijgen voor elk aandeel Corio 1,14 aandelen Klépierre. Maar hoe interessant is deze Franse partij? Voor Klépierre is het een verstandige zet. Het aandeel noteert 3,4 keer de boekwaarde tegen 0,97 voor Corio. Fundamenteel kunnen vraagtekens bij Klépierre worden geplaatst met een koers/winstverhouding (ttm) van 132 bij een sectorgemiddelde van 15,3. Beide vastgoedfondsen liggen in elkaars verlengde met hun activiteiten op het gebied van winkels. Het is dan ook nog maar de vraag wat de beleggers opschieten met de overname. Het zou maar zo kunnen gebeuren dat de overnamepremie weer moet worden ingeleverd als gevolg van een koersdaling van Klépierre. Het aandeel Klépierre noteert 34,98 euro. Technisch zakt de koers af naar de gevaarlijke zone 31/33 euro. Vooral de ondergrens van 31 euro is een niveau dat in de gaten moet worden gehouden. Als dat niet sterk genoeg is, kan de koers afglijden naar de steun van 25 euro. De kans is dan ook groot dat de aandeelhouders Corio een kat in de zak krijgen met de aandelen Klépierre".
    www.cashcow.nl/artikel/tips/11107/aan...
  2. DoeHetZelver 25 augustus 2014 13:14
    Precies Koos. Ik verwacht ook dat we voor het nieuwe aandeel buitenlandse dividendbelasting gaan betalen en dat is moeilijk te verrekenen. Daarom ben ik het ook niet eens met de stelling van het artikel "goed nieuws voor de Corio-aandeelhouder". Dit is net als met Unibail-Rodamco: ook al staat het in Amsterdam genoteerd, je betaalt buitenlandse dividendbelasting.
  3. Kwast 4 september 2014 16:33
    Mevrouw Hogeslag reageert niet.
    Ik heb een donkerbruin vermoeden dat zij van het fenomeen Franse dividendbelasting niet op de hoogte is.
    Want in de praktijk is de belegger gewoon 15% kwijt. En dat is veel.
    Ik ben wel eens begonnen om dit bij de Franse fiscus terug te vorderen. Mijn advies: vergeet het maar als particuliere belegger.
  4. [verwijderd] 8 september 2014 12:20
    Ik ben zeer zeker bekend met fenomeen dividendbelasting. Ik beleg echter uitsluitend via beleggingsinstellingen. En beleggingsinstellingen krijgen alle dividendbelasting terug (behalve Italië, kan wel 15 jaar duren dus effectief niet ...). En ten aanzien van Frankrijk gaat dit heel gemakkelijk. Ik heb begrepen dat dit ook voor particulieren geldt maar ik heb hier geen persoonlijke ervaring mee.
  5. Kwast 9 september 2014 11:14
    Ik zit meer in uw kamp dan in het kamp Schekman en verwacht de nodige schaal- en competentievoordelen en houd ze dan ook vast.
    Het is duur, ergerlijk en lastig om divbel terug te krijgen. Heb het geprobeerd maar gestrand...
    Ook speelt ook nog een heel klein beetje nadeel dat als je Klepierre wilt verkopen mijnheer Hollande weer wat belasting van je inpikt. Weinig, maar toch!
    Overigens: bedankt voor uw reactie. Netjes.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links