Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De volgende fase

Vanmorgen gaf ik al aan dat ik denk dat vandaag de correctie wel verder gaat. Ik miste dit weekend de voorpagina’s van de kranten met chocoladeletters over de huidige correctie. Ook zakten de koersen in  Amerika behoorlijk door en dus verwacht ik op moment van schrijven (zondagavond) een lagere AEX.

In deze eerste fase van de correctie, waar we net een verkoopsignaal hebben in de indicatoren en de volatiliteit nog laag is, kunt u nog prima puts kopen op indices. Maar mocht het verder escaleren en de volatiliteit schiet verder omhoog dan gaan we naar de volgende fase.

De volatiliteit in de index neemt dan zo ver toe dat opties relatief duur worden en dan moet u wel heel erg gelijk krijgen om nog geld te verdienen. U zou dan voor turbo’s kunnen kiezen daar zit geen volatility in, maar als er echt paniek komt, ben ik omdat ik hou van enorme hefboom, meer een fan van opties.

Het beste is het dan om puts te kopen op aandelen die veel ruimte omlaag hebben. Dus de biotech-, 3D-print, socialmedia- en cloud-bedrijven. Maar ondanks dat deze aandelen enorm kunnen dalen zullen de opties op deze aandelen door de normaal al grote bewegingen duur zijn.

Bij hoge volatility kunt u beter of in spreads handelen of als u de risico’s goed kent de opties verkopen.

Volgende fase

In de volgende fase kunnen we dus puts kopen op de veel te dure aandelen en het liefst op die aandelen die normaal niet heel heftig bewegen. U koopt dan relatief goedkope puts en omdat het dure aandelen zijn heeft u volop kansen. Natuurlijk is er in het begin altijd een kans op een short squeeze in deze aandelen en dan dalen ze niet.

Maar in echte correcties gaat alles omlaag en juist de aandelen waar beleggers gemakkelijke en snelle winsten hebben gemaakt gaan dan extra hard omlaag.

Tesla is een extreem duur aandeel waar heel veel fantasie in zit, nu zijn de opties niet goedkoop maar hier kunt u een gokje wagen met een turbo short.

Netflix zit ik nog short via een turbo, maar dit aandeel ging hard omhoog op relatief weinig nieuws. Oké er worden zwarte cijfers gerapporteerd maar er moet nog veel gebeuren om dit aandeel normaal geprijsd te maken.

Ook nog geen officieel verkoopsignaal in Salesforce. Maar wel een veel te duur fonds. Dus nog even geduld en dan…

Waar we wel al een officieel verkoopsignaal hebben, is in Home Depot. Nu de cijfers over de huizenmarkt beginnen te stokken en de hypotheekrente oploopt, is het een leuk moment om een shortpositie in te nemen. Ik heb al puts in dit.

Pandora Media heeft weliswaar veel ruimte omlaag, maar we hebben nog geen officieel verkoopsignaal.

Sprekend over de doos van Pandora: Amazon. Een slot onder de 385,95 dollar geeft pas een officiële verkoop. Maar ik zie dit als een kanshebber omlaag. Omdat ik ervan uitga dat de beweging een beetje doorzet.

Helemaal als je de periode langer maakt, zie je waarom Amazon een mooie short is.

In de media verschijnen berichten dat Facebook over zijn top begint te raken.  Persoonlijk begin ik me te storen aan bepaalde advertenties, maar het einde zou ik nog niet durven te voorspellen. Helemaal als de media dat doen dan vraag ik me af of dit echt wel gaat gebeuren.

Hyves werd pas door de media opgepakt nadat het veel te duur verkocht was aan diezelfde media.

Een 3D-printerleverancier, ExoneCompany (Xone). Heeft technisch een mooi verkoopsignaal gegeven. Fundamenteel hadden we al heel lang verkoopsignalen in alle 3D-printerbouwers.

Een fonds dat fundamenteel al veel langer een verkoop is en nu een verkoopsignaal geeft in de Twindicator: Vestas Wind.

En dan een paar rustige fondsen met verkoopsignalen.

Ageas is hard omhoog gegaan omdat alle shit omhoog ging. Maar nu hebben we eindelijk een verkoopsignaal. Maar ook bij de andere banken en verzekeraars zijn verkoopsignalen.

ING gaf een mooi verkoopsignaal.

Aegon is een zelfde verhaal als ING en dus een mooie verkoop.

Vastgoed zoals Adler Real Estate geeft ook een verkoopsignaal.

AB Inbev was lang mijn lievelingsshort en moet ook last van de euro hebben. In de Twindicator heb ik eindelijk een verkoopsignaal. Ik ga weer puts kopen.

Als laatste, ik had Blackberry nog long met daarop een call geschreven. Eerst werd ik omhoog tegen gewerkt en nu omlaag geeft de call net niet genoeg bescherming. Nu had ik eerder in driekwart van Blackberry winst op heel hoge niveaus gepakt en dus per saldo doet Blackberry me geen pijn.

Ook hebben we nog geen verkoopsignaal in dit aandeel zolang ze boven de 9,22 dollar blijven.

Zoek een mooi putidee en leef je uit.


Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links