Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stabiele vermogensgroei

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Martijn Meijer

Drs. Martijn Meijer is hoofd vermogensbeheer bij Wijs & Van Oostveen. Naast het geven van leiding aan de afdeling vermogensbeheer, is hij nauw betrokken bij de totstandkoming van het beleggingsbeleid. Hij vertaalt dit beleid door naar de persoonlijke situatie van de cliënten van Wijs & van Oostveen. Voor Wijs & van Oostveen ...

Meer over Martijn Meijer

Recente artikelen van Martijn Meijer

  1. dec '13 Bumpy ride naar succes 2
  2. nov '13 Inspelen op een AEX-correctie 4
  3. jul '13 Stabiele vermogensgroei 5

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 juli 2013 14:04
    Aardige analyse Martijn! Vooral de opening van jouw column, waarin jij begrip toont voor de 'vermoeidheid van beleggers', en terloops terugblikt op die achtbaan die de aandelenmarkten de laatste jaren immers is geweest...

    Die dualistische spagaat waarborgt risico’s en rendementen bij zowel aandelen als obligaties. Fred van Raaij blijft voor mij persoonlijk een van de meest visionaire wetenschappers die ons land (c.q. Europa) heeft voortgebracht.

    In zijn oratie 'Economische Psychologie van de 21e eeuw' sprak Fred al op 24 nov 2000 over 'Illusion of Control, Overconfidence en Decentering'. Dit was glashelder en ronduit verpletterend overtuigend beschreven.

    Het (Europese) vertaalbureau van onze doorgaans grondig en optimaal geïnformeerde beleggingsspecialisten heeft vanaf 2007 eindelijk tóch begrepen hoe men dit het allerbest zou kunnen interpreteren. Wat dat zal gaan betekenen voor onze praktijk bij de dagelijkse risico- en de rendementsanalyses van banken-, verzekeraars en overige - al of niet Institutionele - beleggers.

    Pensioenfondsen mogen zich gaandeweg afvragen of men ook Democratisch zou kunnen beleggen in het belang van alle gepensioneerden en/of hun eigen nazaten? Wat dát betreft getuigt ook dat ‘Eén Generatie Denken! met Danny Mekic en Herman Wijffels’van visionair vermogen. Het is een Must See voor elke beleggingsspecialist of politicus. Het zomerreces van onze eigen polderpolitici kan zowel nuttig als aangenaam worden ingekleurd... www.youtube.com/watch?v=uaVekOgBRf0
  2. Bergen 11 juli 2013 00:29
    Waarom staat er "bovendien" bij het voordeel vd frontier markets mbt de lage correlatie met de westerse markten? Dat is toch slechts het enige voordeel vd frontier markets? Op zich zijn deze meestal veel volatieler dan westerse markten, en dat wil je nu net voorkomen.
    Als 'decorrelatie' een technisch ingewikkeld begrip is (ik weet niet waarom overigens), waarom legt u dat dan niet even uit?
  3. Chicken_Skin_Music 11 juli 2013 06:12
    quote:

    bergen333 schreef op 11 juli 2013 00:29:

    Waarom staat er "bovendien" bij het voordeel vd frontier markets mbt de lage correlatie met de westerse markten? Dat is toch slechts het enige voordeel vd frontier markets?
    Nee, ze leveren gemiddeld genomen en op lange termijn ook een hoger rendement. Ik neem aan dat de auteur daar (indirect) op doelt wanneer hij het over snelstgroeiende economieën heeft.

    Een asset class kan fantastische decorrelatie bieden, als het geen rendement oplevert schiet je er weinig mee op. Anders zou een ouwe sok het enige decorrelatie middel zijn die je ooit nodig gaat hebben.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links