Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Bodempje leggen

Update 08:15

AkzoNobel wil Duitse verfwinkel verkopen en kantorennetwerk in Der Heimat reorganiseren. De AEX-flutures duiden nu op een +0,2%'tje bij opening.

 

Nou, bedankt. De beurzen wereldwijd staakten gisteren hun dalingen eventjes ter gelegenheid van de IEX Open Dag 2013 - die zowel qua hoeveelheid respons als gementen naar het niveau daarvan een groot succes was. Wall Street maakte er een Happy Tuesday vast en hield de winsten keurig de hele handelssessie vast. Eigenlijk was er maar één dissonant op het feestje en dat was - alweer - de goudprijs. 

Iemand trok ergens, diep in onze nacht, nog maar eens een keer de stekker uit het bad. Weer veertig dollar eraf en goud noteert inmiddels onder de 1250 dollar. Wanneer houdt het eens een keer op? Want hoewel de hele financiële industrie 22 mei 2013 als een keerpunt heeft aangemerkt - zie de chart hieronder - blijft goud gewoon doen wat het al tijden doet. Daar hielp, ook gisteravond, geen paardenmiddel meer tegen.

Maar goed, over naar de waan van de dag. Wat staat ons vandaag te wachten? De futures knipperen wat flauwtjes vanmorgen, maar we lijken er bij de start een piepklein plusje uit te kunnen persen. Wellicht is er na de mooie plus van gisteren en een pauzedagje vandaag genoeg angst uit de markt om een bodem te kunnen leggen.

Succes vandaag!

Agenda en nieuws Nederland

  • De VEB vraagt Imtech om een fonds op te richten voor gedupeerde beleggers. Die pot zou gevuld moeten worden met teruggestorte bonussen van oud-bestuurders.
  • DFT heeft een blij charmeoffensief van Pharming. In de VS gaat het daar he-le-maal goed komen met hun konijnenmelkmedicijn. benieuwd wat dat met de koers doet. 
  • Premier Rutte geeft zelf geen gehoor aan zijn 'spend it'-oproep. Zit nog steeds met een kruimelhypotheek in een bovenwoninkje en een hele oude auto.

Nieuws buitenland

  • Ja, Fannie en Freddie leven nog. De vraag is wel hoe lang nog, want een aantal senatoren wil F&F laten opgaan in een nieuwe hypozekeraar
  • Mooie koerswinsten over heel Azië. Tegelijk zit goud nu officieel te bearmarkten (Bloomberg)
  • De dollar stabiliseert - zelfs ten opzichte van de yen. Ook wel eens leuk. 
  • Wat verwachten we vandaag? Ah, Franse en Amerikaanse BBP-cijfers over Q1. En Q1-cijfers van het altijd populaire Monsanto.

Lukas Daalders Best of the Web

Iedere dag leuk en leerzaam om doorheen te scrollen: de dagelijkse verzameling links van IEX-columnist en Robeco-fondsmanager Lukas Daalder.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Macro-agenda

  • 08:45 Frankrijk BBP Q1
  • 14:00 Monsanto cijfers Q1
  • 14:30 VS BBP Q1

Peter van Kleef was tot en met 2014 hoofdredacteur van IEXProfs. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Peter van Kleef

Peter van Kleef was tot en met 2014 hoofdredacteur van IEXProfs. Hij is sinds 2001 actief in de financiële journalistiek met een uitgebreid freelance-verleden en een lange geschiedenis bij IEX. Hij is ook de bedenker en samensteller van de IEX Fonds 40 en de IEX Defensieve 30. Sinds 2015 is Van Kleef chief editor Investment ...

Meer over Peter van Kleef

Recente artikelen van Peter van Kleef

  1. dec '14 2015: Aandelen gaan weer vlammen 1
  2. dec '14 85% underperformers blabla 5
  3. nov '14 Polarisatie en plaatjesterroristen 8

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links