Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

It's SBM Offshore, stupid

Gisteren de Hollandse Aandelenavond van IEX en RBS gemist? Da's jammer, want de 100 bezoekers in de zaal en de meer dan 350 kijkers online begonnen vanochtend aan deze beurssdag met handenvol nieuwe beleggingsideeën en beleggerswijsheden.

Dat kon ook bijna niet anders, met een ijzersterke line-up van twee toonaangevende technisch analisten, Edward Loef en Nico Bakker, en twee van de populairste fundamentele analisten van Nederland, Jos Versteeg en Corné van Zeijl. Die zorgden niet alleen voor twaalf beargumenteerde stockpicks, maar namen en passant ook even de hele aandelenmarkt - en elkaars adviezen - onder de loep. 

Gelukkig hebben we de filmpjes nog, want u kunt het hele seminar hier volledig terugkijken. Voor de drukbezette beleggers hier de korte tips-only versie:

Quizvraag: wat was de screaming buy van de avond? Zelfs Edward Loef, die SBM Offshore als enige niet tussen zijn kooptips had staan, moet toegeven dat het aandeel er technisch wel erg mooi bij ligt. En Corné van Zeijl stelt vast dat alle buitenlandse beleggers zijn gevlucht na het eindeloze gesteggel rond het YME-platform, met als gevolg dat dit een ideaal moment is om in te stappen en te wachten tot ze straks stuk voor stuk weer beginnen te kopen.

Benieuwd naar de argumentatie van de vier heren over deze kooptips? Bekijk dan de slides uit hun presentatie:

Of kijk het hele seminar terug, met aan het eind een forumdiscussie waarin bijvoorbeeld ook shorttips, andere aandelen (Unilever, TomTom, Shell) en discussies over het centrale bankbeleid aan de orde komen.


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 26 mei AI-records en dividendrecords, maar de rentezorgen zijn ook weer terug
  2. 22 mei Slotcall: AEX wacht op Nvidia, de actie zit bij de smallcaps 1
  3. 21 mei AEX maakt pas op de plaats, maar let op Shell en Prosus vandaag

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 mei 2013 09:15
    Ik snap niet dat de heren zo vast blijven houden aan SBM. Ik heb dit aandeel heel lang in mijn portefeuille gehad voor de lange termijn en het heeft me niks anders dan ellende opgeleverd. Elk jaar wordt het door de "marktmakers" weer omhoog gebabbeld om vervolgens weer als een kaartenhuis in elkaar te storten. Boven de €10 tot maximaal €11 zal ik ze in ieder geval niet meer kopen. Meer is het aandeel volgens mijn berekeningen echt niet meer waard...

    NB:
    Half december kon je ze nog op de kop tikken voor € 9. Kijk dat was een nette deal.

    Gr.
    Bits
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links