Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Banken trekken Wall Street omlaag

Banken trekken Wall Street omlaag

NEW YORK (AFN) - Teleurstellende omzetcijfers van de Amerikaanse bank Wells Fargo bepaalden vrijdag de beurshandel in New York. Ook andere bankaandelen gingen daarop omlaag. Meevallende cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen verdwenen naar de achtergrond.

De Dow-Jonesindex noteerde halverwege de handel 0,2 procent lager op 13.306 punten. De brede S&P 500 daalde 0,4 procent tot 1427 punten en de technologiebeurs Nasdaq stond 0,2 procent lager op 3042 punten.

Hoewel Wells Fargo een recordwinst behaalde, viel de omzet tegen. Het aandeel daalde met ruim 3 procent. Ook JPMorgan Chase maakte vrijdag een recordwinst bekend. De grootste bank in de Verenigde Staten behaalde vooral meer inkomsten uit hypotheekverstrekking. Veel Amerikanen lieten hun hypotheek herfinancieren tegen lagere rentelasten. Het aandeel daalde desondanks 1,6 procent.

AMD

Advanced Micro Devices (AMD) zakt ruim 10 procent. De Amerikaanse chipmaker gaf donderdag na de slotbel een omzetwaarschuwing. Het bedrijf verwacht nu dat de omzet in het derde kwartaal met 10 procent zal dalen ten opzichte van het tweede kwartaal.

De index van het Amerikaanse consumentenvertrouwen, gemeten door de Universiteit van Michigan, steeg in oktober van 78,3 naar 83,1. Daarmee lag het vertrouwen op het hoogste niveau in vijf jaar tijd. Vooral de verwachtingen over de toekomstige economische omstandigheden verbeterden.

Producentenprijzen

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat de producentenprijzen in september met 1,1 procent zijn gestegen. Economen hadden gerekend op een prijstoename van 0,7 procent ten opzichte van de vorige maand.

De euro noteerde op 1,2950 dollar, ten opzichte van 1,2945 dollar aan het einde van de Europese handel.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 oktober 2012 20:20
    Teleurstellende omzetcijfers van de Amerikaanse bank Wells Fargo bepaalden vrijdag de beurshandel in New York. Ook andere bankaandelen gingen daarop omlaag. Meevallende cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen verdwenen naar de achtergrond.

    Mega-winst maken en nog is het niet genoeg. Rare gasten, die Amerikanen. hadden ze een dubbele mega-winst moeten maken soms?
  2. [verwijderd] 12 oktober 2012 20:26
    Megawinst is een relatief begrip.
    www.youtube.com/watch?v=xA_glFb0oWs
    Prachtig, verhelderend filmpje. Buffett ziet er niet goed uit, als wolf in schaapskleren en "kop van Jut" Bernanke zit de facto al gevangen in de kuil die hij voor en ten faveure van zijn opdrachtgevers moest en moet graven.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links