Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PostNL uitblinker op saaie beursdag

PostNL uitblinker op saaie beursdag
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is de handelsweek rustig van start gegaan met als uitblinker PostNL, dat de outlook voor 2023 verhoogde.

De AEX daalde minder dan 0,1 procent naar 772,13 punten.

Niet alleen op het Damrak was het rustig, dat gold ook voor de andere Europese beurzen, zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Beleggers moesten het doen met een vrijwel lege agenda. De productie van de Duitse industrie is in juni opnieuw gedaald, zo bleek maandagochtend uit cijfers van Destatis, het Duitse bureau voor de statistiek. De productie liep in juni met 1,5 procent terug.

Later in de week wordt het drukker met inflatiecijfers uit verschillende landen, waaronder die uit de VS op donderdag. Economen denken dat de Amerikaanse inflatie in juli is gestegen van 3,0 naar 3,3 procent. Maar de kerninflatie daalde volgens hen van 4,8 naar 4,7 procent. 

De euro/dollar noteerde op 1,01002 en de olieprijzen daalden met een procent.

Stijgers en dalers

In de AEX ging IMCD aan de leiding met een koerswinst van 2,6 procent, gevolgd door Besi met 2,4 procent. 

IMCD kreeg een kleine koersdoelverlaging van zakenbank Jefferies te verwerken, net als het Belgische Azelis, na de cijfers die de twee sectorgenoten vorige week presenteerden.

ING en Prosus daalden daarentegen 1,9 en 2,5 procent. Het aandeel ING noteerde ex-dividend. Bank of America besloot na de kwartaalcijfers van ING van vorige week om het koersdoel te verhogen van 17,50 naar 20,00 euro. Gecorrigeerd voor het dividend, steeg het aandeel ING wel.

In de AMX gingen Van Lanschot en Fagron maandag 2,2 en 2,7 procent omhoog. Signify en Galapagos daalden 2,8 en 5,6 procent. 

Signify moest terrein prijsgeven nadat ING het aandeel van de kooplijst haalde. Het koersdoel werd flink verlaagd van 43,00 naar 29,00 euro. Galapagos kreeg een koersdoelverlaging van RBC. Die verlaagde het koersdoel van 41,00 naar 38,00 dollar.

PostNL heeft in het tweede kwartaal beter dan verwacht gepresteerd en verhoogde de outlook voor heel 2023. Voor dit jaar wordt door PostNL nu een genormaliseerde EBIT verwacht van 100 tot 130 miljoen euro, waar eerder werd uitgegaan van 70 tot 100 miljoen euro. "De betere vooruitzichten voor 2023 worden gedreven door een beter resultaat bij Pakketten", aldus CEO Herna Verhagen. Het aandeel reageerde positief en kon 9,5 procent bijschrijven. Degroof Petercam verhoogde vanochtend het koersdoel voor PostNL van 1,55 naar 1,95 euro met handhaving van het Houden advies en ook ING reageerde positief op de rapportage van het postbedrijf.

Azerion steeg 2,5 procent, maar Vivoryon en Fastned daalden 2,2 en 3,3 procent. 

Wall Street

Bij de slotgong op Beursplein 5 noteerde de Amerikaanse S&P500 index 0,4 procent in het groen, maar de Nasdaq daalde licht.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 100% zegt kopen 1 stemmen
AMX 100% zegt kopen 1 stemmen
ASCX 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 17 mei
    913,25
    -0,03% -0,31
  2. AMX 17 mei
    953,09
    -0,07% -0,67
  3. ASCX 17 mei
    1.224,60
    +0,49% +5,98

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links