Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Korte ritjes omhoog

De AEX is in het rood gesloten na tegenvallende cijfers uit Amerika en een stevig koersverlies voor Philips. Hoe doet mijn portefeuille het?

  • de daling bij Philips heb ik goed zien aankomen
  • ook van een beginnende correctie bij Randstad en Goldman Sachs profiteer ik
  • Nokia heeft een flinke klapper de verkeerde kant op gemaakt, maar noteert boven mijn stoploss.

Ook andere posities staan wat onder water, maar blijven kansrijk. De winst voor 2013 is 24,77% en hiermee lig ik lichtjes voor op mijn streven van 5% per maand.


Klik op de afbeelding voor een grote versie

Wat is er in mijn modelportefeuille veranderd ten opzichte van de vorige keer qua posities? Nee, nog geen zilver en goud. Dat koop ik pas als de tweede correctiegolf voorbij is gekomen. TomTom zit erbij!

TomTom
TomTom heeft tot dusver een slecht jaar achter de rug. Het begon boven de 4 euro en noteert inmiddels een ruime euro lager. Toch zie ik een bodempatroon rond die 3 euro en zit er zelfs wat opwaarts momentum verstopt in de koers.

Boven de 3,40 euro komt de versnelling terug en koerst het aandeel rap hoger denk ik. Tot die tijd durf ik het met een strakke stoploss wel aan voor een korte rit.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Blackberry
Blackberry blijft interessant. Ik had het er even geleden al eens over. As we speak wordt een hogere bodem geplaatst en komt de koers op een punt waarop er iets moet gaan gebeuren.

Een uitbraak omhoog of terugvallen? Het juiste volume is er bij tijd en wijlen nog en met zoveel slecht nieuws en uitstaande shortposities anticipeer ik op een stijging.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Op moment van publiceren heeft Duijvestijn geen posities in goud en zilver. Hij heeft mogelijk ook andere posities waar niet over geschreven wordt.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 april 2013 17:22
    Nokia heeft inderdaad een klapper in de andere richting gemaakt. Maar stoploss is nog niet geraakt. Die turbo staat inmiddels wel op -43,5%. Je kunt zelf uitrekenen hoeveel die turbo weer moet stijgen om zelfs maar break even te spelen. Weleens van de 3 M's gehoord? Eén van de M's staat voor money management. Dat is hier dus belabberd. Daar heeft ene meneer Nikken overigens ook nooit van gehoord overigens. Die laat posities ook rustig tientallen procenten de min in schieten, hopende dat de positie zich weer gunstig ontwikkelt. Totdat de positie wordt uitgestopt. Klappers naar beneden worden gecompenseerd door klappers naar boven. Maar daar bouw je geen vermogen mee op. En dat is volgens mij de bedoeling van beleggen.

    Blij dat ik ze alleen op papier volg om te zien hoe het niet moet.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links