Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lager slot na sterk kwartaal op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York lieten vrijdag op de laatste handelsdag van het eerste kwartaal kleine verliezen optekenen. Beleggers op Wall Street deden het kalm aan na de flinke opmars van de beursgraadmeters in de eerste drie maanden van dit jaar.

De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent lager op 20.663,22 punten. De Dow is sinds begin dit jaar 4,6 procent gestegen. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent tot 2362,72 punten. De S&P boekte afgelopen kwartaal een winst van 5,5 procent. De technologiebeurs Nasdaq ging een fractie omlaag tot 5911,74 punten. De Nasdag staat sinds begin dit jaar bijna 10 procent hoger.

BlackBerry won 11,5 procent. De ooit roemruchte maker van smartphones met toetsenbord draait steeds beter als softwarebedrijf. Het Canadese concern overtrof in het afgelopen boekjaar dat liep tot eind februari de eigen omzetdoelstellingen voor zijn softwaredivisie. Voor dit boekjaar rekent topman John Chen op een voortzetting van de groei van de softwaretak.

Contanten

Chemieconcern DuPont verkoopt een deel van zijn gewasbeschermingsmiddelentak aan branchegenoot FMC, in ruil voor de onderdelen FMC Health en Nutrition. Met de deal is tevens zo'n 1,2 miljard dollar in contanten gemoeid. DuPont daalde 1,6 procent. FMC klom juist meer dan 13 procent.

Het aandeel Akari Therapeutics sprong liefst 58,5 procent omhoog. Een middel van het biotechnologiebedrijf tegen een bepaalde bloedziekte heeft een zogeheten fast track-erkenning gekregen van de Amerikaanse autoriteiten, waardoor het sneller op de markt kan komen.

Renteverhogingen

Daarnaast spraken verschillende Fed-bestuurders. De president van de Fed in New York, William Dudley, gaf tegen persbureau Bloomberg aan dat nog twee renteverhogingen dit jaar ,,gepast'' zou zijn.

Er werden ook nog wat macro-economische cijfers verwerkt. Zo werd onder meer bekend dat de consumentenuitgaven in de Verenigde Staten in februari licht zijn gestegen. De Universiteit van Michigan meldde dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in maart iets is verbeterd.

De euro was 1,0670 dollar waard, tegen 1,0695 dollar bij het Europese slot eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent tot 50,69 dollar, maar Brent verloor 0,3 procent tot 52,83 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 1 april 2017 09:02
    Regeringsploeg Trump geldt als rijkste uit Amerikaanse geschiedenis


    Donald Trumps regeringsploeg geldt als de rijkste uit de Amerikaanse geschiedenis. De leden van zijn kabinet en staf zouden in totaal zo’n 12 miljard dollar (ruim 11 miljard euro) waard zijn, aldus een schatting van persbureau Bloomberg.

    Dat blijkt uit de gegevens over de eigendommen van 180 hoge regeringsmedewerkers die het Witte Huis vrijdag vrijgaf.

    Ivanka Trump, dochter van de Amerikaanse president, en haar echtgenoot Jared Kushner blijven profiteren van hun uitgebreide vastgoedimperium met een waarde van zo’n 741 miljoen dollar (bijna 700 miljoen euro).

    Woensdag werd bekend dat Ivanka Trump onbezoldigd adviseur wordt van haar vader. Die krijgt op zijn beurt al langer advies van zijn schoonzoon Kushner. Naast haar nieuwe functie houdt Ivanka een belang in het nieuwe Trump International Hotel in Washington, op steenworp afstand van het Witte Huis, schrijft The New York Times.

    Tussen januari 2016 en maart 2017 verdiende zij daarmee tussen de 1 en 5 miljoen dollar. Haar belang zou tussen de 5 en 25 miljoen dollar liggen.

    Adviseurs

    Gary Cohn, economisch adviseur van Donald Trump, heeft een geschat vermogen van tussen de 253 en 611 miljoen dollar. Cohn was topman bij de bank Goldman Sachs. Zijn salaris vorig jaar wordt geschat op enkele tientallen miljoenen dollars.

    Strategisch adviseur Stephen Bannon heeft een adviesbureau met een waarde van tussen de 5 en 25 miljoen dollar. Daarnaast heeft hij onroerend goed met een waarde van zo'n 10,5 miljoen dollar.

    Persoonlijk adviseur Kellyanne Conway verdiende in 2016 ongeveer 850.000 dollar. Haar eigendommen zijn tussen de 11 en 44 miljoen dollar waard.

    Succesvol

    Volgens Sean Spicer, perswoordvoerder van het Witte Huis, moeten de gegevens toegejuicht worden. "De president heeft veel mensen naar het Witte Huis gehaald die het goed hebben en succesvol zijn", aldus Spicer. "Zij hebben veel opgegeven voor een plek in de regering".

    Door: ANP/NU.nl

    www.nu.nl/buitenland/4586106/regering...

    De geschiedenis leert dat rijke mensen over het algemeen aan andere rijke mensen denken, maar niet aan de bevolking die minder/veel minder te besteden hebben.
  2. [verwijderd] 2 april 2017 14:11
    Aldus Sean "Period" Spicer.
    Vraag is hoe en ten koste van wie die mensen succesvol zijn geworden.

    quote:

    Kaviaar schreef op 1 april 2017 09:02:

    Volgens Sean Spicer, perswoordvoerder van het Witte Huis, moeten de gegevens toegejuicht worden. "De president heeft veel mensen naar het Witte Huis gehaald die het goed hebben en succesvol zijn", aldus Spicer. "Zij hebben veel opgegeven voor een plek in de regering".

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links