Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Omzet P&G gestuwd door hoge vraag in China en VS

Gepubliceerd op 30 juli 2020 13:50 | Views: 1.341 | Onderwerpen: China, Verenigde Staten

UNILEVER PLC 03 dec

47,44 -1,07 (-2,20%)

CINCINNATI (AFN) - Procter & Gamble (P&G) heeft in het afgelopen kwartaal de omzet opgevoerd. Het bedrijf achter merken als Pampers, Dreft en Ariel profiteerde met name in Noord-Amerika en China van een toegenomen behoefte aan schoonmaak- en verzorgingsmiddelen door de coronapandemie.

In het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar van P&G ging er een omzet van 17,7 miljard dollar in de boeken. Als effecten van de verkoop of aankoop van bedrijven buiten beschouwing worden gelaten, is dat een stijging van 6 procent op jaarbasis.

De omzetstijging door de toegenomen Amerikaanse en Chinese vraag werd deels tenietgedaan in andere landen. Daar konden consumenten minder makkelijk winkelen door de lockdownmaatregelen. Daarnaast werd de vraag gedrukt door de flinke voorraden die veel hamsterende consumenten in het voorgaande kwartaal hadden aangelegd, en die moeten eerst worden opgemaakt. Mede om die reden verwacht P&G in het lopende boekjaar minder hard te groeien dan voorheen.

Onder de streep resteerde het afgelopen kwartaal een nettowinst van 2,8 miljard dollar. Een jaar eerder leed het bedrijf nog een nettoverlies van 5,2 miljard dollar door een afschrijving op het scheermesjesmerk Gillette.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER PLC 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare