Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KPN: voorlopig geen roamingkosten in Verenigd Koninkrijk

Gepubliceerd op 28 december 2020 19:49 | Views: 3.062

KPN 03 mrt

2,82 0,00 (0,00%)

ROTTERDAM (AFN/BELGA) - Telecombedrijf KPN gaat vanaf 1 januari geen extra roamingkosten voor bellen en internetten in rekening brengen bij Nederlandse reizigers in het Verenigd Koninkrijk. Vanwege de brexit kunnen de kosten voor roaming in Groot-Brittannië in principe veranderen. Maar veel telecombedrijven komen nog niet met aanpassingen.

"Voorlopig verandert er niks voor onze klanten. Wij blijven Roam Like Home toepassen in het Verenigd Koninkrijk net zoals we dat ook toepassen in EU-landen", zegt een woordvoerder van KPN. KPN koopt roaming in bij mobiele operators in het Verenigd Koninkrijk en "die afspraken blijven voorlopig gewoon gelden."

Telecombedrijven mogen geen extra kosten rekenen aan klanten die in een ander EU-land sms'en, bellen of surfen op het internet. Maar voor Groot-Brittannië verandert de situatie: op 1 januari komt er een einde aan de overgangsperiode waarin de EU-regels nog gelden voor het Verenigd Koninkrijk. Telecombedrijven kunnen dan in theorie tarieven voor roaming gaan rekenen. Roaming betekent dat een telefoon verbinding maakt met een buitenlands netwerk.

Belgische providers wijzigen hun roamingtarieven voorlopig ook niet. En Britse aanbieders hebben al aangegeven dat ze omgekeerd, voor Britten die naar de Europese Unie reizen, ook geen roamingkosten gaan rekenen. Het is niet duidelijk hoe lang deze situatie zal standhouden. Andere Nederlandse telecombedrijven zoals T-Mobile en VodafoneZiggo hebben nog niet laten weten of er iets gaat veranderen. Zij onderzoeken momenteel nog wat de gevolgen zullen zijn voor hun klanten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 69% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Theo32 29 december 2020 01:20
    Tuurlijk joh - die 1246 pagina's pdf nemen we wel in week1 van 2021 door, he? Met name Part Two, Heading One, Title II, Chapter 5, Section 4 over telecommunicatiediensten... International Roaming expliciet genoemd.


    Maar net als bij een reorganisatie of overname komen de woorden: "Er verandert voorlopig niets voor jou als werknemer hoor!" ... en voor je het weet verruil je je bruisende werkplek op de ZuidAs naar een omgebouwde bouwkeet in Noord...
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare