Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Neways heeft last van neergang autosector

Gepubliceerd op 27 augustus 2020 08:29 | Views: 2.243 | Onderwerpen: autoindustrie

Neways 15 jan

8,88 +0,12 (+1,37%)

SON (AFN) - De maker van elektronische componenten Neways Electronics heeft in het eerste halfjaar zijn omzet stevig zien dalen. Onder meer het stilleggen van de productie in de auto-industrie in de maanden april en mei als gevolg van de coronacrisis zat het bedrijf stevig dwars. Het aantal nieuwe orders daalde mede daardoor stevig.

De orderportefeuille was eind juni 252,3 miljoen euro waard. Dat is ruim 13 procent lager dan eind vorig jaar en meer dan een kwart minder dan aan het einde van de eerste jaarhelft van 2019. De afname van de vraag naar Neways' producten was vrijwel volledig toe te schrijven aan de automotive-sector. Uit de chipindustrie bleef de vraag volgens het bedrijf "onverminderd sterk".

De omzet van Neways daalde met 8,1 procent tot 243 miljoen euro in de eerste zes maanden. Onder meer door scherp op de kosten te letten wist het bedrijf toch een positief resultaat te boeken, geeft topman Eric Stodel aan. De nettowinst bedroeg 800.000 euro. Neways plant verder een structurele kostenverlaging. Ontslagen zijn volgens financieel directeur Paul de Koning daarbij goed mogelijk. Hij verwacht dat de plannen daarvoor ergens in de tweede jaarhelft worden gepresenteerd.

Ook wil Neways zijn capaciteit beter benutten en zich zo aanpassen "aan de realiteit van vandaag". De Koning legt dat uit als "minder bemensing" van de productiefacilieteit waardoor de capaciteit van de fabrieken lager komt te liggen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Neways 57% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare