Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst lichtpuntje voor Signify

Winst lichtpuntje voor Signify

AMSTERDAM (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify boekte de voorbije maanden een lagere winst. Daar werd door kenners ook alom rekening mee gehouden, vanwege ongunstige marktomstandigheden. Daarnaast kampt de voormalige Philips-divisie naar eigen zeggen met een moeilijke vergelijkingsbasis. Het resultaat viel echter wel hoger uit dan waar rekening mee werd gehouden.

Onder de streep resteerde een winst van 93 miljoen euro, tegen 110 miljoen euro een jaar geleden. Destijds profiteerde Signify van de verkoop van vastgoed. Die deal stutte de winst met 21 miljoen euro. Reorganisatiekosten drukten de winst in het afgelopen derde kwartaal met 8 miljoen euro. Kenners rekenden in doorsnee op een winst van 76 miljoen euro.

Topman Eric Rondolat is vooral tevreden over de verbeteringen die zijn doorgevoerd. Hij wees in een toelichting op de verbeterde winstgevendheid en de vrije kasstroom. Verder wees Rondalat op de investeringen die door Signify zijn gedaan op het gebied van innovatie en strategie.

Verbetering winstmarge

Signify boekte een omzet van krap 1,6 miljard euro, waar de verkopen vorig jaar nog bijna 1,7 miljard euro bedroegen. Bij de lampentak was net als voorgaande maanden sprake van een duidelijke omzetdaling. Bij de divisie LED en Home was in het derde kwartaal ook sprake van een min. De vergelijkbare verkopen bij Professional stegen wel.

Signify handhaafde zijn verwachtingen voor heel 2018. De omzetontwikkeling in de tweede jaarhelft zal gelijk zijn aan die van de eerste zes maanden. Daarbij rekent het bedrijf op een verbetering van de winstmarge, die aan de onderkant uitkomt van de afgegeven bandbreedte van 10 tot 10,5 procent. Verder spreekt Signify de verwachting uit van een solide vrije kasstroom, die die door reorganisatielasten iets lager zal uitvallen dan een jaar eerder.

Lees over dit aandeel ook

  1. 07:34 Omzet Signify stelt teleur
  2. 26 jan Dividendrendement Signify richting de 6%

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SIGNIFY NV

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SIGNIFY NV

28,200 25 apr
0,000 0,00%
Premium

Dividendrendement Signify richting de 6%

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links