Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dijsselbloem: Morgen moet het echt gebeuren

Dijsselbloem: Morgen moet het echt gebeuren

DEN HAAG (AFN) - ,,Morgen moet het echt gebeuren.'' Dat zei minister van Financiën en voorzitter van de eurogroep Jeroen Dijsselbloem vrijdag in Den Haag over de aanpak van de financiële situatie in Griekenland. Voorafgaand aan de ministerraad wees hij erop dat de parlementen ook nog moeten beslissen en dat ,,de maand gewoon ophoudt, dinsdagnacht, geloof ik.'' Zaterdag komen de EU-ministers van Financiën (eurogroep) bijeen in Brussel voor hernieuwd beraad over Griekenland.

Er moet dringend een pakket maatregelen komen dat Griekenland weer op de been brengt. Dat vraagt flinke ingrepen, meer nog op het gebied van hervormingen dan op dat van bezuinigingen, aldus Dijsselbloem. Maar dat moet Griekenland volgens hem zelf ook wel beseffen, anders is een oplossing niet mogelijk.

Dijsselbloem zei dat Griekenland een ,,land met veel lagen'' is, waarbij er een laag is ,,die geen belasting betaalt en zeer vermogend is.'' Zo blijven bijvoorbeeld rederijen fiscaal buiten schot. Daar moet eerst maar eens naar worden gekeken, aldus de voorzitter van de eurogroep.

'Geduldig werken'

Een woordvoerder van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zei vrijdag dat er nog ,,geduldig'' aan een akkoord wordt gewerkt. Daarbij wordt volgens hem onder meer bekeken of het huidige steunprogramma, dat dinsdag afloopt, kan worden verlengd. Van eventuele schuldverlichting door de eurolanden is volgens de woordvoerder geen sprake.

De Griekse premier Alexis Tsipras heeft vrijdagochtend in Brussel opnieuw overlegd met de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande. Volgens een woordvoerder heeft hij daarbij aangegeven dat hij niet snapt waarom de toezichtouders van de Europese Commissie, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Centrale Bank blijven hameren op drastische maatregelen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. koetjeboe 26 juni 2015 13:34
    Al die comedie is voor niets.Griekenland krijgt wat het wil en nog vele jaren steeds hetzelfde liedje.De Grieken weten hoe ze het spelletje moeten spelen.
    De Westerlingen lopen ver achter.Watjes in Europa.
    Het probleem van de vluchtelingen weten ze ook geen oplossing over.Watjes.
    I.S. die al in heel Europa is geinfrilteerd weten met die watjes wel raad.
  2. forum rang 5 DurianCS 26 juni 2015 13:47
    quote:

    TradeOne schreef op 26 juni 2015 13:41:

    We gaan het zien. Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik ben Griekenland moe.
    Ja, dat geldt voor iedereen, denk ik. Maar morgen komt er een (voorlopig) eind aan. Als alle schermutselingen van de laatste tijd voor de show waren, wat ik denk, dan bereiken we morgen een akkoord. Als de schermutselingen echt waren, wat ik ondenkbaar vind, dan gaat het niet meer goed komen, maar ook dan is het afgelopen.
  3. [verwijderd] 26 juni 2015 13:48
    quote:

    Cees56 schreef op 26 juni 2015 13:36:

    En dus weer overleg alleen met Merkel en Hollande.
    Ik vind dat een eng gebeuren.

    Die twee hebben formeel geen beslissingsbevoegdheid.
    Wat wordt er over onze rug bekonkeld?

    Of zie ik nu spoken?
    Is dat relevant? Als zij het niet doen doet een stel andere ongekozen functionarissen het wel.

    De hele EU is een ondemocratische dictatoriale bende. De personen die het echt voor het zeggen hebben zijn stuk voor stuk benoemd en niet gekozen (Juncker, Draghi), of zijn voor heel andere zaken benoemd dan waarvoor ze nu beslissingen nemen (Merkel, Hollande).

    Het enige waar wij voor mogen stemmen zijn een tandeloos EP, TK en gemeente. En o ja, de waterschappen. De gemeente vergadert over de plaatselijke visvereniging, de TK over de vraag of er tonic in de kantine wordt verkocht, terwijl het EP zich bezighoudt met....ja, wat eigenlijk.

    Bottom line: het hele systeem van politieke controle is volledig weggevallen.
  4. [verwijderd] 26 juni 2015 14:32
    Morgen gaat het echt gebeuren???????????
    Oh..dat had ik niet verwacht, Dan krijgen we in Nederland belasting verlaging, de maandelijkse zorgpremie zakt, de ouderen worden geindexeerd en als extra het kwartje van Kok krijgen we met terugwerkend kracht terug en tot slot de 100.000 sw medewerkers mogen blijven en hoeven niet thuis achter de begonia's te zitten, sorry 90.000, 10.000 zijn misschien in staat om bij commerciele bedrijven ingezet worden.
    Het geld wat overblijft gaan we windmolentjes neer zetten
  5. [verwijderd] 26 juni 2015 14:34
    snapt waarom de toezichtouders van de Europese Commissie, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Centrale Bank blijven hameren op drastische maatregelen.

    dat snapt hij wel, maar hij wil niet naar hun pijpen dansen, en terecht.

    laat ze dood neervallen, de incompetenten van de financiers.
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links