Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fors meer winst voor autobouwer Fiat Chrysler

NEW YORK (AFN) - Fiat Chrysler heeft 2016 afgesloten met een flink hogere winst. Het Italiaans-Amerikaanse autoconcern verkocht ongeveer net zo veel voertuigen als een jaar eerder, maar wist wel de verkoop van lucratievere modellen op te vijzelen. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde jaarcijfers.

Fiat Chrysler bracht afgelopen jaar wereldwijd iets meer dan 4,7 miljoen wagens aan de man, bijna net zo veel als in 2015. Ook de omzet bleef nagenoeg stabiel op 111 miljard dollar (104 miljard euro). De nettowinst, afgezien van eenmalige posten, ging evenwel met bijna de helft omhoog naar ruim 2,5 miljard dollar.

De autofabrikant wist het marktaandeel in de Verenigde Staten op peil te houden en won in Europa licht terrein ten opzichte van de concurrentie. Dit jaar verwacht Fiat Chrysler, dat ook merken voert als Jeep, Alfa Romeo, Maserati en Dodge, zowel de omzet als de winst verder op te voeren.

Daarnaast belooft Fiat Chrysler zijn schuld, die eind vorig jaar nog een slordige 4,6 miljard dollar bedroeg, bijna te halveren tot 2,5 miljard dollar. Dat kwam voor analisten als een positieve verrassing. Afgelopen jaar bouwde het autoconcern zijn schuld ook al sterker af dan marktkenners hadden voorzien.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links