Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Directeur New Sources Energy per direct weg

BORCULO (AFN) - Directeur Frans Wieringa van New Sources Energy (NSE) treedt met onmiddellijke ingang af, om de schijn van belangenverstrengeling rond de overname van drie bestaande Duitse solarparken tegen te gaan. Dat is maandag via een perbericht bekendgemaakt.

In februari werd nog gemeld dat NSE de overname van de Duitse solarparken had afgerond, maar dat bericht was te voorbarig, blijkt nu. In die transactie werden de parken overgenomen van het bedrijf Zoneco GmbH. Wieringa is enig aandeelhouder en bestuurder van Zoneco en ook enig bestuurder van NSE. Hij heeft nu eenzijdig besloten om af te treden als bestuurder van NSE.

De aandeelhouders van NSE zullen spoedig een opvolger voor Wieringa voordragen. Wieringa wilde maandagochtend desgevraagd geen commentaar geven op de zaak. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door niet-uitvoerend bestuurder Falco Valkenburg.

Solarparken

Die liet weten dat de transactie rond de Duitse solarparken nog niet helemaal is afgerond, in tegenstelling tot wat in februari werd gemeld. Volgens Valkenburg is onder meer nog een akte van de notaris nodig. De overname gaat dus wel gewoon door en moet deze zomer worden afgerond, stelde hij.

Valkenburg meldde verder dat er geen aanwijzingen zijn voor fraude of zelfverrijking door Wieringa bij de transactie. Hij overlegt nog met twee grote aandeelhouders over de volgende stappen. Valkenburg heeft niet de ambitie om zelf directeur van NSE te worden.

Handel opgeschort

Het bedrijf stelde later op de dag in een verklaring dat het persbericht waarmee Wieringa zijn aftreden bekendmaakte, voor Valkenburg als een ,,verassing'' kwam. Wieringa had het bericht zelf opgesteld en verstuurd, zonder de niet-uitvoerend bestuurder op de hoogte te brengen. Zaterdag vindt een gesprek plaats met Wieringa, waarin die een nadere toelichting zal geven ,,op de mededelingen die hij heeft gedaan en zijn manier van handelen''.

Op het Damrak werd de handel in het aandeel NSE maandagochtend opgeschort, in afwachting van een verklaring van het bedrijf. Het aandeel noteerde op dat moment onveranderd op 0,55 euro. Vrijdag liep de koers met bijna 8 procent (4 eurocent) op.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 jan Update: Delisting groepje smallcaps gestaakt 7
  2. 09 jan Delisting 8 smallcaps gestaakt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
New Sources Energy

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links