Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Stevige plussen op beurzen Europa

Gepubliceerd op 24 januari 2020 16:03 | Views: 4.263 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag stevig koerswinsten optekenen. Beleggers lijken vertrouwen te hebben in de maatregelen van China om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verklaarde tevens dat het nog te vroeg is om de uitbraak van het virus uit te roepen tot internationale noodsituatie. Meevallende industriecijfers van de eurozone zorgden eveneens voor optimisme.

De AEX-index op Beursplein 5 stond in de middaghandel 1,5 procent hoger op 614,78 punten. De MidKap won 0,9 procent tot 939,98 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 1,5 procent.

Alle 25 AEX-fondsen stonden in het groen. Speciaalchemiebedrijf DSM behoorde tot de sterkste stijgers met een winst van 2,4 procent. Chipmachinemaker ASML klom 1,7 procent dankzij beter dan verwachte resultaten van de Amerikaanse chipreus Intel. Ook andere chipbedrijven zaten in de lift. In Amsterdam stegen Besi en ASMI tot 2,1 procent. STMicroelectronics klom 2,8 procent in Parijs en in Frankfurt won Infineon 2,3 procent.

TKH

Technologiebedrijf TKH was koploper in de MidKap met een plus van 2,4 procent. Takeaway verloor 0,9 procent. De megafusie met het Britse Just Eat loopt volgens de maaltijdbezorger een week vertraging op vanwege een onderzoek van de Britse concurrentiewaakhond CMA. Eerder verklaarde de toezichthouder nog dat een onderzoek niet nodig was.

In Frankfurt won Bayer 1,9 procent. Het Duitse chemieconcern is naar verluidt in onderhandeling om tienduizenden claims over de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup te schikken voor zo'n 10 miljard dollar.

Ericsson

De maker van netwerkapparatuur Ericsson zakte bijna 7 procent in Stockholm na tegenvallende kwartaalcijfers. In Parijs vielen de omzetcijfers van supermarktconcern Carrefour (plus 6 procent) wel in de smaak. Drankenproducent Rémy Cointreau bleef afgelopen kwartaal last houden van de protesten in Hongkong en kelderde bijna 10 procent.

De euro was 1,1030 dollar waard tegen 1,1041 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 1,8 procent in prijs tot 54,60 dollar. Brentolie werd 1,6 procent goedkoper op 61,03 dollar per vat.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
22 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaviaar
0
quote:

beer56 schreef op 24 januari 2020 17:35:


[...]nee commissaris van de koning te drenthe wat een gotspe


Het pluche zorgt wel voor elkaar en houd netjes de handen boven hoofden.

Onze joviaal met geld strooiende ex minister Wiebes/Kwiebes (regeling vervroegd uittreden werknemers bij de belastingdienst met gevolg dat er ontzettend veel gebruik van hebben gemaakt met weer als gevolg dat er personeel tekort is bij de belastingdienst!) van de belastingdienst houdt zich nu bezig met aardbevingen en uitbetalingen in Groningen. Ze hebben toch ook overal verstand van in Den Haag. Ongekende geniën. Het kan gek gaan in de politiek. Je krijgt gewoon een andere portefeuille, ook al heb je niet goed je werk gedaan en kost het velen miljoen extra. Als je maar schuld "bekend" voor de tweede kamer, dan wordt het weer door de vingers gezien en ben je ineens expert op een ander gebied. In dit geval Groningen.

Hoekstra is de enige minister die nog geloofwaardig is. Maar zoals je ziet, als hij wil reorganiseren wat keihard nodig is in die grote kliek bij de belastingdienst, dan wordt je weer tegengewerkt door de tweede kamer. Ze hebben daar stalen platen voor hun ogen!

wt69
0
quote:

Barack_uit_de_Sahara schreef op 24 januari 2020 19:26:


the sky is the limit:)))

Wet van Newton "what goes up must come down" :)
22 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord