Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

American Express maakt meer kosten voor klanten

Gepubliceerd op 24 januari 2020 14:05 | Views: 1.239

American Express Company 20:27

135,84 -0,03 (-0,02%)

NEW YORK (AFN) - Creditcardverstrekker American Express heeft vorig jaar 11,5 miljoen nieuwe klanten aan zich gebonden. Daarvoor moest het bedrijf de douceurtjes die de houders van die kaarten krijgen wel wat uitbreiden en daarom stegen de kosten. De omzet van American Express ging mede daarom wel omhoog, maar de nettowinst daalde licht.

De onderneming had in het vierde kwartaal enkele belastingvoordelen. Die eenmalige inkomsten heeft American Express benut voor groei-initiatieven en het verbeteren van de efficiency.

De omzet van American Express over heel 2019 bedroegen 43,6 miljard dollar. Dat was 8 procent meer dan de 40,3 miljard dollar van 2018. De nettowinst daalde met 2 procent tot 6,8 miljard dollar. De winst per aandeel groeide wel, tot 8,20 dollar.

Voor dit jaar rekent American Express op een omzetgroei van 8 tot 10 procent waarbij wisselkoerseffecten buiten beschouwing worden gelaten. De winst per aandeel zou door moeten stijgen tot tussen de 8,85 dollar tot 9,25 dollar per aandeel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
American Express Company 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

American Express Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord