Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Unilever presteert veel beter dan verwacht'

Gepubliceerd op 22 oktober 2020 10:14 | Views: 2.014

UNILEVER 13:34

51,40 +0,38 (+0,74%)

AMSTERDAM (AFN) - Was- en levensmiddelenconcern Unilever heeft met zijn onderliggende omzetgroei in het derde kwartaal veel beter gepresteerd dan verwacht. Dat schrijft ING in een reactie op het handelsbericht van het bedrijf.

De onderliggende omzet nam in het derde kwartaal met 4,4 procent toe op jaarbasis, terwijl ING op een daling had gerekend. Wel blijft Unilever voorzichtig vanwege de onzekere economische omstandigheden en wordt geen outlook voor 2020 gegeven. Het advies bij ING is buy, met een koersdoel van 58,90 euro.

Deutsche Bank (buy) geeft aan dat vooral in Noord- en Zuid-Amerika Unilever goede zaken heeft gedaan. De Duitse bank denkt dat de groei in opkomende markten sterker zal gaan uitvallen dan verwacht.

Jefferies is van mening dat versnelde verkopen in opkomende markten hebben gezorgd voor een hoger dan verwachte omzetgroei, samen met de prestaties van de tak voor persoonlijke verzorging. De zakenbank wijst er wel op dat er geen prognose werd gegeven voor het gehele jaar, wat waarschijnlijk een punt van discussie is rond de cijfers. Het advies staat ook op buy.

Bij JPMorgan Chase (neutral) wordt gesteld dat de beter dan verwachte cijfers van branchegenoten hebben geleid tot verhoogde verwachtingen voor Unilever, en dat het bedrijf hieraan heeft voldaan. Zuid-Amerika sprong met name in het oog qua meevallende verkopen, terwijl Noord-Amerika de sterkste groeimotor blijft.

Tenslotte laat RBC (underperform) weten dat Unilever beter dan verwachte autonome groei heeft laten zien in het derde kwartaal, net als bij andere producenten van consumentengoederen.

Het aandeel Unilever noteerde donderdag omstreeks 11.45 uur een plusje van 0,2 procent op 51,58 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare