Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Akkoord over redding Brussels Airlines'

Gepubliceerd op 21 juli 2020 15:37 | Views: 1.181 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 17:38

4,06 -0,10 (-2,40%)

BRUSSEL (AFN) - Brussels Airlines en de federale regering van België hebben een akkoord bereikt over een reddingspakket. Dat meldden regeringsbronnen aan persbureau Belga.

Brussels Airlines, een dochtermaatschappij van Lufthansa, kampte net als andere luchtvaartmaatschappijen met reisbeperkingen na de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Om de vliegmaatschappij niet om te laten vallen, zegt België nu een lening van 290 miljoen euro toe met een looptijd van zes jaar.

Voorwaarde voor de staatslening is dat het geld niet terechtkomt bij Lufthansa of andere maatschappijen binnen de luchtvaartgroep. Daarnaast krijgt de overheid een belang in Brussels Airlines als de maatschappij de lening niet kan terugbetalen.

Reorganisatie

Brussels Airlines klopte in maart aan voor staatssteun, maar een overeenkomst met de regering bleef lang uit. De luchtvaartmaatschappij kondigde te midden van de coronacrisis ook een reorganisatie aan, waarbij naar verluidt een kwart van de 4000 banen op de tocht staat.

Lufthansa bereikte eerder dit jaar al een akkoord met de Duitse regering over een steunpakket van in totaal 9 miljard euro. Dochterondernemingen Austrian Airlines en Swiss sloten in Zwitserland en Oostenrijk ook overeenkomsten over overheidssteun.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare