Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Damrak begint hoger aan rentedag'

'Damrak begint hoger aan rentedag'

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs aan het Amsterdamse Damrak begint donderdag waarschijnlijk licht hoger. Ook de andere Europese aandelenmarkten lijken met kleine winsten te openen. De handel staat vooral in het teken van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Daarnaast krijgen beleggers een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen, waaronder die van zwaargewicht Unilever.

De ECB zal naar verwachting het monetaire beleid nog ongewijzigd laten. In augustus gaat ECB-president Mario Draghi naar de top van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. In de markt wordt gespeculeerd dat Draghi daar zal hinten op een afbouw van het stimuleringsbeleid van de centrale bank.

Op het Damrak opende Unilever zijn boeken. Het levensmiddelenconcern behaalde in de eerste helft van het jaar een omzet van 27,7 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 3,3 miljard euro. Het bedrijf liet daarnaast weten sterke voortgang te boeken richting de doelstellingen van 2020.

Sligro

Ook Sligro kwam met cijfers. Het groothandelsbedrijf erkende daarbij dat zijn supermarktketen EMTÉ onvoldoende schaalgrootte heeft om zelfstandig succesvol te zijn. Het bedrijf wil het onderdeel echter niet verkopen, maar geeft de voorkeur aan samenwerking met een andere partij. In de komende maanden overlegt Sligro met geïnteresseerde partijen.

NN Group kan mogelijk bewegen na een overwinning in een belangrijke woekerpoliszaak. Volgens de rechter in Rotterdam had de verzekeraar klanten voldoende geïnformeerd over alle bijbehorende kosten en premies en was er ,,voldoende contractuele basis'' voor het in rekening brengen hiervan. De Vereniging Woekerpolis.nl, die de zaak had aangespannen, gaat in beroep.

SAP

Aan het analistenfront werd Citi positiever over Altice. Het advies voor het telecom- en kabelbedrijf ging omhoog naar kopen. Barclays hervatte het volgen van Altice met een equalweight-advies.

In Frankfurt schroefde de Duitse softwarefabrikant SAP zijn omzetverwachting voor heel 2017 op, dankzij sterke verkoopcijfers in het afgelopen kwartaal. De operationele winst kwam iets lager uit dan verwacht.

Olie

De Europese beurzen sloten woensdag hoger. De AEX-index won 1,2 procent op 524,25 punten en de MidKap klom 1,6 procent tot 825,06 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 0,8 procent. In New York stegen de brede S&P 500 en de technologiebeurs Nasdaq naar nieuwe recordniveaus.

De euro was 1,1509 dollar waard, tegen 1,1521 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte een fractie minder op 47,10 dollar. Brentolie werd een fractie duurder op 49,71 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:13 AEX hoger van start gegaan, koers CVC spuit met 23% omhoog
  2. 08:18 Flink hogere start AEX voorzien

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. down 20 juli 2017 09:20
    Ha ha,,,, alweer de rente die het gaat doen op deze aex markt,,, maar je vaart er nu nog even wel bij... Gisteren heb ik nog gesproken met mijn adviseur van de bank om mijn lijfrente polissen om te zetten naar een bank Ik vroeg wat het banksparen opleverde als ik alle polissen bij elkaar bracht naar een bank. Maar deze zei dat beter niet te doen wat zij gaven een rente die varialbel op 0,65% stond en nog weel eens verder naar beneden kon zakken Daarna stelde ik hem de vraag waarom gaat die rente dan verder omlaag denkt u.... Tot mijn verbazing zei hij we weten niet waar we al dat spaargeld moeten opbergen!???? Trouwens de ECB laat de rente ongemoeid... Dus verkoop je bankaandelen maar weer snel nu ze op de gok van vanmorgen omhoog zijn gegaan want zodalijk is de teleurstelling weer groot!!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

877,27 11:09
+7,00 +0,80%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links