Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Financials in trek op beurzen

Gepubliceerd op 19 sep 2019 om 11:50 | Views: 3.192 | Onderwerpen: banken

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wonnen donderdag terrein onder aanvoering van de banken en verzekeraars. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve (Fed), die de rente in de Verenigde Staten conform verwachting verlaagde. De beleidsmakers van de Fed zijn echter verdeeld over het toekomstige rentebeleid.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent in de plus op 577,74 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 840,35 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen tot 0,5 procent. De Londense FTSE won 0,3 procent voorafgaand aan het rentebesluit van de Bank of England.

ING Groep en verzekeraar Aegon waren de sterkste stijger in de AEX met winsten van ruim 2 procent. Ook elders in Europa behoorden de financiële bedrijven tot de grootste winnaars. In Parijs stegen BNP Paribas, Crédit Agricole en Société Générale tot 3 procent. Deutsche Bank won in Frankfurt 1,1 procent.

ArcelorMittal

Staalproducent ArcelorMittal kampte met een waarschuwing van zijn Amerikaanse branchegenoot U.S. Steel en was de grootste daler bij de hoofdfondsen op het Damrak met een min van 4 procent. IMCD daalde 0,1 procent. De chemicaliëndistributeur heeft zijn Indiase branchegenoot Monachem overgenomen.

In de MidKap ging advies- en ingenieursbureau Arcadis aan kop met een plus van 2,8 procent. Beursintermediair Flow Traders sloot de rij met een min van 1,4 procent. PostNL daalde 0,1 procent. Pakketbezorgers DHL, DPD, GLS en Packs hebben volgens De Telegraaf harde kritiek op de fusie tussen PostNL en Sandd. Onlangs wees de Autoriteit Consument & Markt (ACM) het samengaan van de twee postbedrijven af. De twee hebben nu aan het kabinet gevraagd of ze toch samen mogen gaan.

Rocket Internet

In Frankfurt steeg Rocket Internet 2,1 procent. De Duitse start-upinvesteerder boekte in de eerste jaarhelft fors meer winst. Topman Oliver Samwer sprak van een goed begin van het jaar. De Britse online kledingverkoper Next zakte 4 procent na tegenvallend halfjaarbericht.

De euro was 1,1058 dollar waard, tegen 1,1063 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,5 procent tot 58,93 dollar. Brentolie werd 2 procent duurder op 64,84 dollar per vat.

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links