Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe commissarissen bij SNS Reaal

Nieuwe commissarissen bij SNS Reaal

UTRECHT (AFN) - Vier van de acht commissarissen van SNS Reaal, onder wie president-commissaris Piero Overmars, treden per 1 november af. Op diezelfde datum treden drie nieuwe leden toe tot de raad van commissarissen, die voortaan uit zeven personen zal bestaan. Dat maakte de genationaliseerde bank en verzekeraar vrijdag bekend.

Voormalig ABN Amro-bestuurder Overmars was waarnemend voorzitter van de raad van commissarissen sinds het vertrek van Rob Zwartendijk. Die stapte op na de nationalisatie van het SNS Reaal begin februari. De nieuwe president-commissaris is Jan Nooitgedagt, voormalig financieel directeur van Aegon.

Ook de andere twee nieuwe commissarissen hebben een stevige financiële achtergrond. Jan van Rutte is onder meer financieel directeur van ABN Amro geweest en Monika Milz werkte in verscheidene directiefuncties bij Rabobank en eveneens ABN Amro. De commissarissen die met Overmars afscheid nemen zijn Herna Verhagen (bestuursvoorzitter PostNL), Robert Jan van de Kraats (financieel directeur Randstad), en Jaap Lagerweij.

Goed moment

Volgens een woordvoerster van SNS was het ,,een goed moment'' voor hen om afscheid te nemen. Het nationalisatieproces is voltooid en de Nederlandse staat heeft als enige aandeelhouder een herstructureringsplan ingediend bij de Europese Commissie. De scheidende commissarissen hebben alle vier ,,langere tijd meegelopen'' bij het financiële concern, aldus de zegsvrouw.

Topman Gerard van Olphen bedankte de vertrekkende commissarissen. ,,Ik waardeer het zeer dat zij ook na de nationalisatie hun verantwoordelijkheid hebben opgepakt om de continuïteit in de raad van commissarissen te waarborgen'', zei hij. Nooitgedagt, Van Rutte en Milz zijn volgens Van Olphen ,,waardige opvolgers''.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 oktober 2018 11:14
    SNS maakt reclame dat zij een betrouwbare bank wil zijn. Waarom worden dan alle onderzoeken naar de eerdere ondergang van SNS tegengewerkt? Waarom wordt er heel veel tijd en geld gespendeerd om de oude aandeelhouders te bemoeilijken om hun recht te kunnen halen?
    Hierbij roep ik de nieuwe commissarissen op volledige openheid van zaken te geven in de lopende rechtszaken (o.a. van de VEB)
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links