Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Toshiba verkoopt claims op nucleaire tak

TOKIO (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Toshiba heeft een voorraad claims op zijn Amerikaanse nucleaire tak verkocht aan een groep hedgefondsen onder leiding van de Baupost Group. Dat levert een flinke kapitaalverhoging op en een boekwinst van 170 miljard yen, omgerekend zo'n 1,3 miljard euro. De deal is bedoeld om te voorkomen dat het geplaagde Japanse techconcern zijn beursnotering moet inleveren.

Toshiba vond onlangs ook al een koper voor het nucleaire onderdeel Westinghouse Electric dat vorig jaar failliet ging na enorme kostenoverschrijdingen en vertragingen bij projecten. Investeerder Brookfield Business Partners telt er ongeveer 4,6 miljard dollar voor neer.

Eerder werden door Toshiba al miljarden afgeschreven op het onderdeel. Het Japanse bedrijf is daardoor in grote financiële problemen gekomen en dreigde van de beurs te worden geschrapt. Het kreeg tot eind maart de tijd om orde op zaken te stellen. Door de nieuwe deal wordt de groep hedgefondsen onder leiding van de Baupost Group in een klap de grootste schuldeiser in de zaak.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links