Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

FedEx tempert verwachtingen

Gepubliceerd op 17 december 2019 22:53 | Views: 2.609

PostNL 26 okt

2,92 -0,08 (-2,80%)

MEMPHIS (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse koeriersbedrijf FedEx verlaagt zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar. Het bedrijf kampt met de aanhoudende vertraging van de wereldeconomie. Ook de eerdere beslissing van webwinkelreus Amazon om minder diensten van derden af te nemen, werd door FedEx gevoeld.

FedEx sloot het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar af met een omzet van 17,3 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog 17,8 miljard dollar. De aangepaste winst daalde in de meetperiode van 935 miljoen dollar naar 560 miljoen dollar.

Het streven van Amazon om volledig met een eigen bezorgdienst te draaien, zit FedEx duidelijk dwars. Mogelijk biedt de recente doorbraak in het handelsoverleg tussen de VS en China enig soelaas voor de pakketbezorger.

Voor heel het lopende boekjaar rekent FedEx op een daling van de aangepaste winst naar 10,25 dollar tot 11,50 dollar per aandeel. Eerdere rekende het bedrijf op 11 tot 13 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 100% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare