Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

GE: verhaal klokkenluider 'marktmanipulatie'

Gepubliceerd op 15 augustus 2019 14:38 | Views: 3.674

BOSTON (AFN/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat General Electric (GE) noemt berichten van een klokkenluider dat het bedrijf financiële problemen onder de pet zou proberen te houden "pure marktmanipulatie". Het feit dat de Harry Markopolos zijn 170 pagina's tellende document niet voor een feitencheck bij GE heeft neergelegd voor publicatie toont volgens topman Larry Culp aan dat hij simpelweg niet uit was op de waarheid.

Volgens Markopolos heeft GE verplichtingen in zijn verzekeringsdivisie onderschat en investeringen in dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Baker Hughes niet goed verantwoord. Volgens de klokkenluider, die bekend is als een vroege klokkenluider over de mega-fraudezaak rond Bernard Madoff, moet GE zijn reserves bij de verzekeringstak met 18,5 miljard dollar verhogen.

Markopolos werkt voor een niet bij naam genoemd hedgefonds en zou profiteren van een daling van de waarde van het aandeel. Hij zou samen met zijn collega's ook azen op een klokkenluidersbonus door hun bevindingen bekend te maken aan toezichthouders.

GE benadrukt dat de financiële rapportages van de onderneming integer zijn. De onderneming stelt verder dat het niet in details kan treden, maar dat de beschuldigingen in de krant "volledig onjuist en misleidend" zijn.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
 1. Itang 15 augustus 2019 15:18
  quote:

  het zwaard schreef op 15 augustus 2019 15:08:


  Ik denk dat minstens de helft van de bedrijven nu failliet zullen gaan, vermits ze bijna allemaal schulden hebben.  Helemaal mee eens. Het resultaat van "gratis geld ".
  Niet alleen bedrijven ook particulieren, alles wordt tegenwoordig geleased. Bij de volgende crash gaat het zo ongelooflijk fout.

  Mensen zijn steeds dommer aan het worden, maar goed dat wilde onze regeringen ook daarom hebben we kinderbijslag zodat de aller domste 6 of mee kinderen kunnen krijgen.

  George Carlin zegt het heel mooi over Amerikanen maar het geld net zo goed voor Nederland of ieder ander land.

  Mooi om te bekijken : www.youtube.com/watch?v=KLODGhEyLvk
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare