Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winst warenhuisketen Macy's hoger dan verwacht

Gepubliceerd op 15 mei 2019 14:43 | Views: 897

CINCINNATI (AFN) - De Amerikaanse warenhuisketen Macy's heeft de winst in het eerste kwartaal zien dalen. De resultaten van de onderneming waren echter duidelijk hoger dan kenners in doorsnee hadden voorzien. Het aandeel ging in de zogeheten voorbeurshandel in New York flink omhoog.

Macy's zette een winst in de boeken van 136 miljoen dollar, of 0,44 dollar per aandeel. Dat was een jaar eerder nog 139 miljoen dollar, wat neerkomt op 0,45 dollar per aandeel. Maar analisten rekenden in doorsnee op een resultaat per aandeel van 0,33 dollar per aandeel. De opbrengsten zakten iets tot 5,5 miljard dollar, een fractie onder de analistenconsensus.

Het bedrijf zag de vergelijkbare omzet bij filialen waar het zelf eigenaar van is met 0,6 procent aandikken. Als de omzetgroei van franchisers daarbij opgeteld wordt was sprake van een groei met 0,7 procent. Zowel in de stenen winkels als online was sprake van groei. Topman Jeff Gennette voert momenteel flinke kostenbesparingen bij de onderneming door, en zegt daar goede voortgang mee te boeken.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare