Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Daimler schikt in VS om gesjoemel met uitstoot auto's

Gepubliceerd op 14 september 2020 21:02 | Views: 1.089 | Onderwerpen: autoindustrie, Verenigde Staten

DAIMLER AG NA O.N. 28 sep

45,72 +1,47 (+3,32%)

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Duitse autoconcern Daimler en zijn Amerikaanse dochteronderdeel Mercedes-Benz USA betalen 1,5 miljard dollar in een schikking met de Amerikaanse autoriteiten over het gesjoemel met de uitstootwaarden van auto's. De definitieve schikking werd getroffen met het Amerikaanse ministerie van Justitie en milieutoezichthouder EPA. Een rechtbank moet de overeenkomst nog wel goedkeuren.

In augustus werd al bekend dat er een voorlopige regeling was getroffen. De deal met de autoriteiten gaat over ongeveer 250.000 auto's en bestelbusjes waarbij werd gesjoemeld met de uitstootwaarden van dieselmotoren. Daimler denkt verder ook 700 miljoen dollar uit te moeten trekken om een massaclaim van gedupeerde consumenten af te handelen in de Verenigde Staten, plus nog eens honderden miljoenen aan kosten te moeten maken om aan de eisen van de schikkingen te voldoen.

Het is niet voor het eerst dat Daimler flink in de buidel moet tasten voor zijn rol in het dieselschandaal, dat in 2015 het eerst bij Volkswagen aan het licht kwam. Vorig jaar kreeg het concern bijvoorbeeld al een grote boete in Duitsland. Ook moesten veel kosten gemaakt worden omdat er honderdduizenden auto's terug naar de garage moesten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DAIMLER AG NA O.N. 80% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

autoindustrie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DAIMLER AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare