Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Daimler schikt in VS om gesjoemel met uitstoot auto's

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Duitse autoconcern Daimler en zijn Amerikaanse dochteronderdeel Mercedes-Benz USA betalen 1,5 miljard dollar in een schikking met de Amerikaanse autoriteiten over het gesjoemel met de uitstootwaarden van auto's. De definitieve schikking werd getroffen met het Amerikaanse ministerie van Justitie en milieutoezichthouder EPA. Een rechtbank moet de overeenkomst nog wel goedkeuren.

In augustus werd al bekend dat er een voorlopige regeling was getroffen. De deal met de autoriteiten gaat over ongeveer 250.000 auto's en bestelbusjes waarbij werd gesjoemeld met de uitstootwaarden van dieselmotoren. Daimler denkt verder ook 700 miljoen dollar uit te moeten trekken om een massaclaim van gedupeerde consumenten af te handelen in de Verenigde Staten, plus nog eens honderden miljoenen aan kosten te moeten maken om aan de eisen van de schikkingen te voldoen.

Het is niet voor het eerst dat Daimler flink in de buidel moet tasten voor zijn rol in het dieselschandaal, dat in 2015 het eerst bij Volkswagen aan het licht kwam. Vorig jaar kreeg het concern bijvoorbeeld al een grote boete in Duitsland. Ook moesten veel kosten gemaakt worden omdat er honderdduizenden auto's terug naar de garage moesten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DAIMLER AG NA O.N.

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

DAIMLER AG 75,350 30 jul
-0,800
-1,05%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links