Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brunel profiteert van krapte arbeidsmarkt

Gepubliceerd op 14 augustus 2018 08:15 | Views: 6.332 | Onderwerpen: arbeidsmarkt, detachering

Brunel 29 mei

5,72 -0,12 (-2,05%)

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel verwacht dit jaar volop te zullen profiteren van de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. Dit zal zich vertalen in een omzetgroei tot maximaal 925 miljoen euro en een brutowinst van minstens 32 miljoen en mogelijk 38 miljoen euro. De winstvooruitzichten werden door kenners als enigszins teleurstellend bestempeld.

Het concern sloot het tweede kwartaal af met een 17 procent hogere omzet op 221,3 miljoen euro en wist anders dan in dezelfde periode een jaar eerder zwarte cijfers te schrijven. Het kwartaal werd afgesloten met een brutowinst van 4,1 miljoen euro, tegenover een min van 1,2 miljoen euro een jaar eerder. Topman Jilko Andringa wees in een toelichting op de gunstige economische omstandigheden in voor Brunel belangrijke markten zoals de olie- en gassector.

In alle regio's waar Brunel actief is, was sprake van groei. Volgens Andringa betalen eerdere investeringen zich uit. Het bedrijf stak eerder geld in het betreden van nieuwe markten en maakte kosten voor verdere digitalisering. Volgens de topman leveren nog niet alle initiatieven een volledige bijdrage aan de resultaten.

Krap een jaar geleden nog merkte Brunel op dat de bodem was bereikt. De malaise in de olie- en gasmarkt zette de resultaten lange tijd onder druk. De voorbije maanden trok de olieprijs stevig aan, hetgeen goed nieuws was voor Brunel. Evengoed blijft het bedrijf sterk afhankelijk van prijsschommelingen. Meerdere analisten wezen in een reactie op de kwartaalcijfers op lagere olieprijzen die het vertrouwen in kernactiviteiten van Brunel in de weg kunnen zitten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brunel 57% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

arbeidsmarkt

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

detachering

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Brunel International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare