Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Techbedrijven stuwen Wall Street vooruit

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag halverwege de handelsdag op stevige winst. Techbedrijven stonden bij de grote stijgers, terwijl oliefondsen inleverden. Beleggers op Wall Street houden verder de onderhandelingen over het Amerikaanse coronasteunpakket in de gaten. Ook bereiden ze zich voor op het begin van het kwartaalcijferseizoen later deze week.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1,3 procent in de plus op 28.943 punten. De breed samengestelde S&P 500 stond 2 procent hoger op 3545 punten, terwijl techbeurs Nasdaq 2,9 procent steeg tot 11.913 punten.

Techbedrijven als Amazon (plus 5,3 procen) en Apple (plus 6 procent) stegen flink in aanloop naar belangrijke evenementen. Dinsdag en woensdag houdt Amazon zijn koopjesfestijn Prime Day, terwijl Apple dinsdag naar verwachting de nieuwe iPhones introduceert. Bedrijven als Facebook, Twitter en Google-moeder Alphabet stegen tot 5,6 procent. Analisten van Deutsche Bank schatten in dat de markt voor online advertenties weer wat aantrekt.

ExxonMobil

Oliebedrijven bleven juist achter. ExxonMobil verloor 0,6 procent en Chevron noteerde een bescheiden plusje van 0,5 procent. Na het passeren van orkaan Delta wordt de oliekraan in de Golf van Mexico weer opengedraaid, wat leidt tot meer aanbod van olie. Ook begint Libië weer met de winning in zijn grootste olieveld. De olieprijzen daalden dan ook. Een vat Amerikaanse olie werd 3,2 procent goedkoper op 39,32 dollar. Brentolie kostte 2,9 procent minder op 41,62 dollar per vat.

Er is in Washington nog altijd geen akkoord over een coronasteunpakket. Mogelijk volgt er een dezer dagen alsnog een doorbraak, maar of het nog lukt om voor de presidentsverkiezingen tot een deal te komen is onzeker. Intussen lijken beleggers de afgelopen dagen alvast het scenario van een ‘blauwe golf’ te hebben omarmd, zeggen diverse deskundigen. Dat houdt in dat Joe Biden straks president wordt met een Democratisch Congres. Dat zou vermoedelijk hogere belastingen betekenen, maar ook meer coronasteun voor bedrijven.

Mallinckrodt

Verder heeft medicijnenfabrikant Mallinckrodt faillissementsbescherming aangevraagd. De opiatenmaker heeft duizenden claims aan zijn broek van mensen die verslaafd zijn geraakt aan pijnstillers. Door de zogeheten Chapter 11-faillissementsprocedure te voeren, kan de onderneming doorstarten terwijl het de rechtszaken oplost. De handel in het aandeel werd stilgelegd.

De euro was 1,1807 dollar waard, tegenover 1,1808 bij het slot van de Europese beurzen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links