Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Trump: geen haast met sluiten China-deal

Gepubliceerd op 10 mei 2019 om 15:00 | Views: 10.653 | Onderwerpen: China, Donald Trump

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft naar eigen zeggen geen haast om een handelsakkoord met China te sluiten. Gesprekken met China verlopen momenteel vriendschappelijk en er is volgens hem geen reden tot spoed.

Trump stuurde zijn boodschap als gebruikelijk via Twitter de wereld in. Hij benadrukte dat het proces is begonnen om handelstarieven van 25 procent in te stellen op de resterende 325 miljard dollar aan uit China geïmporteerde goederen. Het geld dat dit oplevert, belooft Trump onder meer te zullen steken in de aanschaf van landbouwproducten van Amerikaanse boeren voor voedselhulp in andere landen.

Later voegde Trump toe dat het opleggen van handelstarieven goed is voor de VS. ,,Importtarieven leveren veel meer welvaart op voor ons land dan welke deal dan ook", aldus Trump. ,,Ook is het opleggen van tarieven makkelijker en sneller."

Joe Biden

Hij zei verder dat China op het laatste moment wijzigingen doorvoerde op punten waarover al overeenstemming was bereikt. Trump is daar niet van gediend. ,,China moet weten dat ze niet te maken hebben met de regering-Obama of met Sleepy Joe", aldus Trump in een sneer naar Joe Biden, de rechterhand van Trumps voorganger Barack Obama. Biden kondigde onlangs zijn kandidatuur voor het presidentschap aan.

Momenteel onderhandelen China en de VS in Washington over handelskwesties. Volgens bronnen rond de onderhandelingen leveren de gesprekken tot nu toe weinig op. China zei eerder al dat het land gedwongen wordt om tegenmaatregelen te nemen. Welke dat zijn, is nog niet bekend.

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Donald Trump

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
29 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
suske wiet
2
quote:

Sir Cryptalot schreef op 10 mei 2019 om 15:32:


Ik snap dat Trump niet de meest populaire president ooit is hier bij ons, maar hij haalt wel de hete kastanjes uit het vuur die Clinton/Bush/Obama hebben laten zitten. De oneerlijke concurrentie vanuit China gaat verder dan een lage-lonenland en het is wel nodig hier paal en perk aan te stellen. Ook door Europa.

Goed geschreven .

100% met u eens
KijKhumGaaN....
0
quote:

TURBO-TA schreef op 10 mei 2019 om 18:46:


[...]

America first, en Nederland second!LOL....eerder twintigste of helemaal niet meer, als (Federatie)Brussel het voor het zeggen krijgt.
Milkakoe
0
Ik denk dat China veel meer lange termijn visie heeft. Uiteindelijk wordt China echt wel een grotere economie dan vs. Een markt van 1,3 miljard mensen is nu eenmaal interessanter op de lange termijn. Trump heeft een deal nodig en zal gezichtsverlies leiden als China langzaam en niet te opvallend terug gaat slaan totdat Trump niet meer in het witte huis zit. Daarna volgt wel weer een nieuwe toenadering. volgen
snuf13
0
De media...... maken ons allemaal gek!!! Ze verzinnen van alles om de kijkcijfers te verhogen, ons bij de veter te hebben en iedereen erbij te betrekken.

Maar niemand weet..... wat is nu feitelijk waar en wat niet.....

Ik zeg dat het waar is, maar het kan ook niet waar zijn.....!! Best wel mooi weer eigenlijk.... pfff
erjee-ff
0
quote:

Milkakoe schreef op 10 mei 2019 om 20:43:


Ik denk dat China veel meer lange termijn visie heeft. Uiteindelijk wordt China echt wel een grotere economie dan vs. Een markt van 1,3 miljard mensen is nu eenmaal interessanter op de lange termijn.

Maar China is geen markt van 1,3 miljard mensen. Het gros van de Chinezen woont nog steeds in bittere armoe in het binnenland.
holenbeer
0
quote:

erjee-ff schreef op 12 mei 2019 om 11:14:


[...]
Maar China is geen markt van 1,3 miljard mensen. Het gros van de Chinezen woont nog steeds in bittere armoe in het binnenland.

Enorm groeipotentieel dus.
Tartessos
0
De Chinezen zijn onafhankelijk en zorgen voor zichzelf. Het Chinese volk heeft dit in de geschiedenis geleerd.
Chinezen exporteren veel, oa naar de USA. Lukt dat niet of minder dan zoekt men andere wegen.

China is niet afh van USA. China laat zich niet intimideren door pikkie noga Trumpy.
De man is over een tijdje exit. Man maakt zich onmogelijk. De hele wereld kotst ‘m uit.
Guppie100
0
Perfect dat Trump de zaak op stelten zet,dit is een voordeel voor Europa want hoe meer hij diverse landen loopt te stangen des te meer die landen voor Europa kiezen,en vermoedelijk ook meer richting Rusland waar alles nog open ligt, dan wel pech voor Trump, maar ik vind het niet slim van hem het, de USA is geen bedrijf zoals hij het ziet.
Another day @ the terrace
0
Uiteindelijk zal China wel moeten toegeven. De Chinezen zijn veel te afhankelijk van Amerika als afzetmarkt. Bovendien groeit hun economie niet meer zo hard als voorheen. Tel daarbij de enorme schuld die Amerika bij hen heeft en je weet dat ze niks anders kunnen doen dan toegeven.
29 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord