Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street opent hoger

Gepubliceerd op 9 feb 2018 om 15:45 | Views: 2.832

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

24.465,64 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst begonnen aan de laatste handelsdag van een zeer bewogen week. Donderdag gingen de koersen op Wall Street nog hard omlaag. Beleggers reageren onder meer op het akkoord over de begroting voor de Amerikaanse federale overheid. Verder is er weinig richtinggevend nieuws.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 1 procent hoger op 24.103 punten. Deze week verloor de Dow 5,5 procent. De brede S&P 500 steeg 1,1 procent tot 2608 punten. De S&P leverde deze week 5,6 procent in. De technologiebeurs Nasdaq klom 1,2 procent tot 6859 punten. Voor de Nasdaq bedraagt het weekverlies 5,3 procent.

Het Amerikaanse Congres keurde een nieuwe begroting met enige vertraging goed. De vertraging leidde tot een gedeeltelijke sluiting van overheidsinstanties. President Donald Trump zette voorbeurs zijn handtekening. Daardoor blijft de duur van de shutdown dit keer beperkt. De begroting voorziet in honderden miljarden aan nieuwe uitgaven voor de komende twee jaar. Dat geld is onder meer bestemd voor het leger en binnenlandse uitgaven.

Qualcomm won 0,4 procent. Het chipbedrijf wees ook een verhoogd bod van zijn branchegenoot Broadcom van 121 miljard dollar van de hand. Eerder werd al een voorstel ter waarde van 105 miljard dollar zonder pardon naar de prullenmand verwezen. Broadcom wil nog dit weekeinde praten met zijn branchegenoot. De leiding van Qualcomm is bereid het gesprek aan te gaan, maar de vraag is of dat de ontmoeting de komende dagen zal plaatsvinden. Broadcom steeg 0,9 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links