Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street sluit in het rood

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met minnen gesloten. Beleggers reageerden op het feit dat de situatie in het Midden-Oosten niet verder is geëscaleerd ondanks berichten dat Iran meerdere wraakscenario's voorbereidt voor de Verenigde Staten. Die zouden als vergelding dienen voor de uitschakeling van de hoge Iraanse generaal Qassem Soleimani.

De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent lager op 28.583,68 punten. De brede S&P 500 ging 0,3 procent omlaag tot 3237,18 punten. Techbeurs Nasdaq leverde een fractie in en stond op 9068,58 punten.

Het kalmere sentiment was ook voelbaar op de oliemarkt. De olieprijs daalde voor het eerst in vier dagen. Oliefondsen als ExxonMobil en Chevron daalden tot 1,3 procent.

Schikking Boeing

Vliegtuigbouwer Boeing (plus 1,1 procent) schikte met American Airlines (min 0,4 procent) over compensatie voor de problemen bij het geplaagde toestel 737 MAX. Ook begon Boeing zijn overtollig personeel elders in het bedrijf te verplaatsen en adviseert het nu simulatortraining voor piloten die van de 737 naar de 737 MAX overstappen. Taxibedrijf Lyft steeg 2,7 procent vanwege een deal met luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines.

Speakermaker Sonos (plus 0,6 procent) heeft Google aangeklaagd omdat dat bedrijf inbreuk zou hebben gemaakt op Sonos' patenten voor draadloze speakers. Chipbedrijf Microchip kwam met beter dan verwachte voorlopige cijfers over het derde kwartaal en dikte 6,7 procent aan. Analisten zien de cijfers als een teken dat de chipsector weer aantrekt.

Tesla Model 3

Maker van elektrische auto's Tesla (plus 3,9 procent) leverde de eerste in China gemaakte Model 3 aan klanten. De beurswaarde van Tesla is nu ruim 84 miljard dollar en daarmee is het de waardevolste automaker ooit.

Maker van vleesvervangers Impossible Foods liet weten dat het geen contract met McDonald's meer nastreeft. Het bedrijf kan niet genoeg produceren voor zo'n grote order. De koers van branchegenoot Beyond Meat steeg daarop 12,5 procent.

De euro noteerde op 1,1144 dollar tegen 1,1137 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 62,61 dollar. Brentolie daalde 1,1 procent in prijs tot 68,16 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links