Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BAM onderuit op Damrak

BAM onderuit op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Bouwer BAM was dinsdag een opvallende daler op het Damrak. Het aandeel stond onder druk na een adviesverlaging. Het beeld op de Europese beurzen was verdeeld. Beleggers deden het rustig aan na het sterke herstel in de afgelopen handelsdagen en zijn in afwachting van de G7-top later deze week.

De AEX-index in Amsterdam eindigde de sessie met een winst van 0,2 procent op 562,78 punten. De MidKap, met daarin BAM, eindigde nagenoeg vlak op 802,39 punten. De beurs in Frankfurt klom 0,1 procent, terwijl Parijs uiteindelijk 0,2 procent verloor. Londen speelde 0,7 procent kwijt, onder druk van verliezen bij financiële fondsen.

BAM verloor uiteindelijk 7,8 procent aan beurswaarde. Ondanks de hoge verwachtingen van het herstelprogramma van het bouwbedrijf en de stabiele marktomstandigheden zijn de zwakke winstmarges volgens ING-analisten, die met de adviesverlaging op de proppen kwamen, ,,onverklaarbaar'' laag gebleven. Sterkste stijger was chipbedrijf ASMI met een winst van bijna 6 procent na een positief analistenrapport van Credit Suisse.

Air France-KLM

Verder stond Air France-KLM (min 5 procent) bij de zakkers. Een samenwerking tussen AccorHotels en luchtvaartcombinatie Air France-KLM is mogelijk zonder dat de hotelketen zich inkoopt, zo meldde de baas van AccorHotels. Het bedrijf bevestigde eerder deze week dat het interesse heeft in een minderheidsbelang in Air France-KLM.

Bij de hoofdfondsen op Beursplein 5 was chipmachinemaker ASML de sterkste stijger met een plus van bijna 3 procent. ING Groep sloot de rij met een min van dik 2 procent.

Royal Bank of Scotland (RBS) zakte meer dan 5 procent in Londen. De Britse overheid verkoopt weer een deel van haar aandelen. De bank moest tijdens de crisis in 2008 door Groot-Brittannië worden gered en is sindsdien voor het grootste deel in handen van de staat. Die verkoopt nu 7,7 procent van de stukken waardoor het nieuwe belang uitkomt op iets meer dan 62 procent. In het kielzog van RBS leverden ook Lloyds, Barclays en HSBC tot 3,3 procent in.

Peugeot Citroën

In Parijs won PSA Peugeot Citroën 0,4 procent. De Franse autobouwer trekt zich terug uit Iran als gevolg van het opzeggen van het atoomakkoord door de Verenigde Staten en hernieuwde sancties tegen het land.

De euro was 1,1677 dollar waard, tegen 1,1692 dollar op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 64,88 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent minder op 74,41 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
BAM

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 5 juni 2018 18:32
    quote:

    Maros schreef op 5 juni 2018 17:55:

    Klopt. Resultaten BAM vielen mij ook tegen. Maar om dan als beleggertjes de ING te gaan volgen op een adviesverlaging vind ik wel wat ver gaan. Afstraffing ietwat te gortig.
    ING bakt er zelf helemaal niets van met haar aandeelwaarde.
    Waarschijnlijk zijn ze flink short gegaan in BAM en daarna een adviesverlaging geven. Zo werkt dat bij banken, die het belang van haar klanten hoog stelt...….ughuu ughu.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links