Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Lagere resultaten DSM'

AMSTERDAM (AFN) - Speciaalchemieconcern DSM heeft naar verwachting een moeizaam begin van het jaar gehad. Het bedrijf behaalde minder omzet en een lager bedrijfsresultaat in de eerste drie maanden van 2019. Dat verwachten analisten in doorsnee, volgens een consensus die het bedrijf op de eigen website heeft gepubliceerd. DSM presenteert zijn resultaten dinsdag voorbeurs.

De opbrengsten bedroegen volgens de consensus 2,3 miljard euro. In het eerste kwartaal van vorig jaar was dat nog 2,4 miljard euro. De omzetterugval valt grotendeels toe te schrijven aan de divisie Nutrition, waar de inkomsten met ruim 8 procent slonken.

Ook het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) valt lager uit dan een jaar geleden, schatten analisten. Zij rekenen op 397 miljoen euro, tegen 538 miljoen euro. Als het effect van de tijdelijke hogere vitamineprijzen, waar het concern van profiteerde, niet wordt meegerekend is het bedrijfsresultaat met 6 procent gestegen. DSM verwacht het aangepaste bedrijfsresultaat, exclusief de vitamineboost, tussen 4 en 9 procent te groeien dit jaar.

KBC

DSM ging in de afgelopen periode meerdere samenwerkingsverbanden aan. Zo begon het Limburgse bedrijf samen met landbouw- en voederbedrijf Cargill aan het vermarkten van zoetstoffen uit de plant stevia. Ook bundelt het speciaalchemieconcern de krachten met de Amerikaanse Panaceutics op het gebied van gepersonaliseerde voeding voor consumenten. Daarnaast blijven fusies en overnames een mogelijkheid voor DSM. De topman zei onlangs dat daar ,,de financiële ruimte voor is''.

Kenners bij KBC Securities verwachten weinig verrassingen van DSM in het eerste kwartaal. Ze houden wel rekening mee met een lichte verslechtering in de resultaten van de Materials-tak, als gevolg van de uitdagende marktomstandigheden in de auto- en elektronicabranche.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Jefferies verhoogt koersdoel DSM-Firmenich
  2. 11 apr Marktomstandigheden DSM-Firmenich verbeteren sterk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM FIRMENICH AG

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

DSM FIRMENICH AG

103,700 10:41
+1,000 +0,97%
Premium

Marktomstandigheden DSM-Firmenich verbeteren sterk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links