Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Gemalto verhoogt dividend

Gepubliceerd op 3 maart 2017 07:09 | Views: 3.135 | Onderwerpen: dividend

AMSTERDAM (AFN) - Gemalto heeft afnemende opbrengsten op de markt voor mobiele telefonie vorig jaar weten te compenseren met groei op alle andere vlakken waar de digitaal beveiliger actief is. Dat maakte de in Amsterdam genoteerde multinational vrijdag bekend.

Gemalto zag zijn omzet afgelopen jaar nagenoeg stabiliseren, op 3,1 miljard euro. De operationele winst dikte daarbij met 7 procent aan tot 453 miljoen euro, terwijl de nettowinst met 12 procent afnam tot 267 miljoen euro.

Het bedrijf was vooral te spreken over de ontwikkelingen bij onderdeel Platform & Services, waar de opbrengsten voor het eerst hoger waren dan 1 miljard euro. Die mijlpaal werd daarmee een jaar eerder gehaald dan was voorzien.

Op de mobiele markt zakte de omzet vorig jaar met 8 procent. Hier kampt het bedrijf vooral met de afname in de verkoop van sim-kaarten. In de laatste drie maanden zwakte de totale krimp van de mobiele activiteiten wel af tot 2 procent, maar voor 2017 wordt nog altijd een verdere afname op het gebied van sim-kaarten met ongeveer 5 procent voorzien, zei topman Philippe Vallée in een telefonische toelichting.

De vier andere onderdelen van Gemalto groeiden vorig jaar en die trend zet naar verwachting door. In de bancaire sector van de VS is waarschijnlijk wel sprake van ,,een pauze'', aldus Vallée, door de sterke vooruitgang die vorig jaar al werd geboekt. Zorgen over eventueel protectionisme vanuit de nieuwe regering van president Donald Trump heeft het bedrijf niet. Vallée wees erop dat Gemalto niet alleen veel producten verkoopt in de VS, maar er ook veel produceert.

Gemalto meldde verder dat het dividend wordt verhoogd. Aandeelhouders mogen rekenen op een uitkering van 0,50 euro per aandeel, 6 procent meer dan een jaar eerder.

Het bedrijf handhaafde voor dit jaar de verwachting dat de operationele winst uitkomt op 500 tot 520 miljoen euro. Die prognose geldt sinds de winstwaarschuwing van oktober vorig jaar. Gemalto ziet daarbij positieve ontwikkelingen bij onder meer de onderdelen Enterprise en Government Programs. Wel werd weer gewezen op zeer moeilijke omstandigheden bij Mobile en ,,een lager dan verwachte migratie van betaalkaarten''.

De komende tijd wordt het vizier vooral gericht op de integratie van het onderdeel Identity Management Business, dat eind vorig jaar werd gekocht van het Amerikaanse industriële conglomeraat 3M. Grote overnames zijn daarom de komende maanden niet aan de orde, zei Vallée.

Gerelateerd

dividend

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare