Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzet transport nipt in de plus

DEN HAAG (AFN) - In de transportsector is in het tweede kwartaal een half procent meer omzet behaald dan een jaar eerder. Vooral positieve resultaten van luchtvaartbedrijven en koeriers droegen hieraan bij, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend.

In de luchtvaart steeg de omzet door een plus in het passagiersvervoer en het doorberekenen van stijgende brandstofprijzen. Vanaf 2009 laat de luchtvaart alleen maar positieve omzetontwikkelingen zien.

Lokale post- en koeriersbedrijven profiteerden vooral van een stijging van de onlineverkopen. Ook de tarieven van koeriers stegen in het tweede kwartaal licht.

Wegtransporteurs

In de binnenvaart, het goederenwegvervoer en bij andere logistieke dienstverleners was wel sprake van omzetverlies als gevolg van de crisis. Voor het zesde kwartaal op rij is het binnenvaartschippers niet gelukt om de omzet te laten stijgen, stelt het CBS. De overcapaciteit, malaise in de bouw en een dalend goederenaanbod spelen het vervoer over het water nog steeds parten.

Wegtransporteurs zagen hun omzet met ruim 3 procent teruglopen. ,,Een dergelijke omzetdaling is de laatste jaren niet voorgekomen.''

Inmiddels is de economische crisis ook merkbaar bij de expediteurs, blijkt uit de gegevens van het statistiekbureau. De omzet van de organisators van het verzenden van goederen daalde afgelopen kwartaal voor het eerst sinds begin van 2010.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links