Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen winnen terrein

Europese beurzen winnen terrein

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen wonnen dinsdag terrein na de verliesbeurt een dag eerder. Een positief industriecijfer uit China wakkerde de hoop aan op een verder herstel van de op een na grootste economie ter wereld. In de eurozone nam de werkloosheid in juli verder toe, terwijl de inflatie in augustus voor het eerst sinds 2016 negatief was.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1 procent hoger op 554,79 punten. De MidKap won 0,3 procent tot 806,52 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs klommen tot 0,8 procent. In Londen, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, zakte de FTSE-index 1,1 procent.

Techinvesteerder Prosus was de sterkste stijger bij de Amsterdamse hoofdfondsen met een winst van 3,7 procent. Adyen won 1,3 procent. De betalingsdienstverlener en LiveChat Service gaan hun producten combineren, waardoor klanten direct kunnen afrekenen in een conversatie met een klantenservice. De twee worden daarmee een directe concurrent van het recent op de Amsterdamse beurs genoteerde techbedrijf CM.com (min 1,2 procent). Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield sloot de rij met een verlies van 1,8 procent.

Boskalis

IMCD klom 1,2 procent. De chemicaliëndistributeur neemt zijn Zuid-Afrikaanse branchegenoot Siyeza Fine Chem Propriety over. Ook Intertrust (plus 0,1 procent) deed een kleine overname. De financieel dienstverlener koopt zijn Indiase partner Sameer Mittal & Associates.

Boskalis verloor 1,7 procent. De baggeraar zou bij de uitbreiding van een haven in Indonesië de rechten van vissers schenden en wordt voor de rechter gedaagd door de Nederlandse mensenrechtenorganisatie Both Ends. Bij de kleinere bedrijven dikte Alfen 4,4 procent aan. Het bedrijf gaat tientallen laadpalen leveren aan Volkswagen in het Verenigd Koninkrijk.

Rocket Internet

In Frankfurt daalde Rocket Internet 1 procent. De Duitse start-upinvesteerder wil af van zijn beursnotering. Het bedrijf dat in 2014 naar de beurs ging zegt de kapitaalmarkten niet meer nodig te hebben voor financieringen, omdat het ook buiten de beurs aan geld kan komen. Zumtobel klom 0,9 procent. Het Oostenrijkse verlichtingsbedrijf had afgelopen kwartaal flink last van de coronacrisis en zag de omzet en winst dalen. Concurrent Signify verloor 0,4 procent in Amsterdam.

De euro was 1,1967 dollar waard tegen 1,1944 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent duurder op 43,03 dollar. Brentolie klom ook 1 procent in prijs, tot 45,73 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 apr Beursupdate: AEX op Wall Street 1
  2. 25 apr AEX lager gesloten na tegenvallers uit VS

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 1 september 2020 16:06
    Volkswagen komt dit jaar met massaal hybride enelectrische autos...Tesla staat toch bekend dat de carrosserie en afwerking erg cheap is en niet te vergelijken met VW groep...VW groep koop.je tegen ca 10xde winst en tesla koop je voor 1000x de winst...Alle benzinefabrikanten hebben hun processen al omgezet naar elektra deze zullen allen Tesla marktaandeel wat nauwelijks voorstelt verder inpikken...vergeet niet dat tesla nauwelijks winst maakt...tehemover VW die miljarden winst maakt
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links