Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse autoverkopen flink omlaag

DETROIT (AFN/BLOOMBERG) - Grote Amerikaanse autobouwers hebben hun verkopen in eigen land vorige maand fors zien terugvallen. General Motors (GM) bracht in juli wel 15 procent minder wagens aan de man dan een jaar eerder. Ook bij Ford en Fiat-Chrysler werden stevige minnen genoteerd.

Ford verkocht uitgezonderd zware trucks ruim 7 procent minder wagens. De personenautoverkopen van het bedrijf kelderden met 19 procent. Het Italiaans-Amerikaanse Fiat-Chrysler zag de vraag over de gehele linie met ongeveer een tiende terugvallen.

Dit jaar dalen de totale autoverkopen in de Verenigde Staten tot nu toe iedere maand, mede door een verminderde vraag naar sedans en coupés bij leasebedrijven en consumenten. Analisten hadden daarom ook al op lagere verkopen gerekend. Toch zijn de cijfers over juli bij GM, Ford en Fiat-Chrysler slechter dan verwacht.

Van de grote jongens in de autowereld is alleen het Japanse Toyota erin geslaagd om in juli wel meer auto's te verkopen in de VS. De afzet van Toyota ging er met bijna 4 procent omhoog. Bij Nissan en Honda zakte de Amerikaanse verkopen daarentegen met respectievelijk ruim 3 en dik 1 procent in. De Japanse concerns wisten wel alle drie de prognoses van marktvorsers iets te overtreffen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links