Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Disney overtreft winstverwachting

Disney overtreft winstverwachting
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Disney heeft het afgelopen kwartaal de winstverwachtingen overtroffen Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van de entertainmentreus.

"Kijkend naar de hernieuwde kracht van al onze activiteiten dit kwartaal - van sport tot entertainment tot experiences - zijn we van mening dat de weg nu vrij is gemaakt voor aanzienlijke groei en succes, inclusief voldoende mogelijkheden om het aandeelhoudersrendement te verhogen, naarmate onze winsten vrije kasstroom zullen blijven groeien", zei CEO  Robert Iger in een toelichting op de cijfers.

De raad van bestuur van het bedrijf kondigde een aandeleninkoop goed ter waarde van 3 miljard dollar. Het dividend werd vastgesteld op 0,45 dollar in contanten per aandeel.

Disney boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 23,549 miljard dollar, wat fractioneel hoger was dan de omzet van 23,512 miljard dollar die het concern in dezelfde periode een jaar eerder boekte. 

Disney's grootste segment, Entertainment, genereerde een 7 procent lagere omzet van 9,9 miljard dollar, Experience was goed voor een omzet van 9,1 miljard dollar en Sport genereerde een omzet van 4,8 miljard dollar.

De winst kwam uit op 1,04 dollar per aandeel, tegen 0,70 dollar per aandeel een jaar eerder. De aangepaste winst bedroeg 1,22 dollar per aandeel, tegenover 0,99 dollar per aandeel, een jaar eerder.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 0,99 dollar per aandeel op een omzet van 23,7 miljard.

Disney+ telde 111,3 miljoen abonnees, wat leidde tot een substantieel lagere kwartaalverlies van 138 miljoen dollar, in vergelijking met een verlies van bijna een miljard in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Disney kondigde tevens aan dat het 1,5 miljard dollar heeft geïnvesteerd in een aandelenbelang in Epic Games, de uitgever van het enorm populaire 'Fortnite'.

Het aandeel Disney noteerde woensdag in de elektronische handel nabeurs 6,9 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 04 apr CEO Disney zet activistische aandeelhouder buitenspel
  2. 27 feb Walt Disney gaat eindelijk geld verdienen met streaming

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Walt Disney Company (The) 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Walt Disney Company (The)

112,730 26 apr
-0,040 -0,04%
Premium

Walt Disney gaat eindelijk geld verdienen met streaming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links